x

Gdje je zakon zakazao? Video koji je uznemirio javnost prvi plasirao doktor Alen Azarić i digao ljude da reaguju!

Video na kom se jasno vidi i čuje vršnjačko nasilje, koje se dogodilo u jednoj školi u Barajevu, prvi je plasirao i pozvao državne organe da reaguju doktro Alen Azarić. Azarić je na svojoj FB stranici Dr Alen Azarić, putem koje pomaže siromašne i bolesne, objavio autentičan snimak iz osnovne škole, nakon čega se digla javnost. Novinari su brzinom svjetlosti preuzeli snimak i objavili na svojim portalima, a na pomenutoj stranici video je pogledalo skoro milion ljudi.

Alen Azarić, poznat je kao neko ko pomaže slabijima, pa je i ovog puta reagovao na taj način.

- Za ovo treba da postoji zakon! Apelujemo na sve roditelje, vaspitavajte vašu djecu i povedite računa kako se ponašaju kada pređu prag vašeg doma.Tuga, sramota i užas. Stop nasilju – napisao je Azarić.

Mediji su od Alena dobili I informaciju da je dijete koje je mjesecima unazad maltretirano, blago autistično i zaostalo u razvoju, a da su joj brat i otac takođe teško bolesni, zbog čega je riješio da ispred svoje fondacije “Za bolji život” pomogne ovoj porodici.

– Strašno je to što se dešava u našoj državi, kako se ponašaju naša djeca i koliko nemaju obzira prema nekom ko je bolestan. Zabrinjavajuće je da niko od drugova nije zaštitio djevojčicu, iako su znali da je autistična. I da nije, trebali su je zaštititi, a posebno zbog tog saznanja. Za ovo mora da postoji zakon. Nisam bitan ja, nije bitna činjenica što ću pomoći toj djevojčici I njenoj porodici, ali je bitno to što ovo nije jedini slučaj. Drago mi je što su novinari reagovali I preuzeli snimak, koji sam dobio od prijatelja i odmah ga postavio na svoju stranicu. Uspjeli smo da dignemo javnost ovaj put, ali nadležni organi moraju adekvatno da stanu na put ovakvim pričama i da odrede adekvatnu kaznu I za tu djecu I za njihove roditelje. Djeca su ogledalo porodice, što je velika tuga, jer time dolazimo do zaključka da su ta djeca vidjela isto u svojoj kući I počeli isto da sprovode na svojim vršnjacima. Za ovo zakon mora da postoji. Ovome moramo stati na put – rekao je Azarić za naš portal.

I ko zna dokle bi ova priča otišla I koliko bi trajala, da video nije došao u ruke doktora Alena Azarića, kome ljudi vjeruju I koji je zaslužan što će se ovoj djevojčici pomoći na adekvatan način.Ali šta je sa ostalom djecom koja isto trpe, dok svi ćute? Šta je sa zakonom? Gdje smo izugubili ljudskost I ko je odgovoran za ovakve stvari? Da li je krivična prijava dovoljna kazna? To su pitanja na koja svi čekamo odgovor, jer vaše dijete može biti sljedeće. Ne zaboravite to!

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.