x

nba

George i Westbrook potopili Blazerse, vrlo dobra partija Nurkića

Košarkaši Oklahome City Thundera pobijedili su u Portlandu ekipu Trail Blazersa rezultatom 111:109 i tako upisali treći uzastopni trijumf.

Nakon izjednačenog početka meča, Blazersi su zaigrali nešto bolje i na odmor su otišli s pet poena prednosti. Ipak, u trećoj dionici Thunder je preokrenuo rezultat pa su uoči posljednje četvrtine imali šest poena prednosti. Ispostavilo se da je treća četvrtina ujedno bila i presudna budući da Blazersi nisu uspjeli u dramatičnoj završnici stići Thunder i preokrenuti rezultat.

Paul George je bio najbolji u gostujućoj ekipi s 37 poena i osam skokova, a odmah do njega bio je Russell Westbrook s 31 poenom, devet skokova i sedam asistencija. Njih dvojica su tako kombinovano postigli čak 68 poena.

Kod Blazersa se istakao Damian Lillard s 23 poena i osam asistencija, dok je odličnu partiju još jednom pružio i bh. reprezentativac Jusuf Nurkić.

Naš centar je za 30 minuta provedenih na parketu postigao 20 poena, imao osam skokova i jednu asistenciju.

Thunder je prestigao Golden State Warriorse i sada je na drugom mjestu Zapadne konferencije, dok su Blazersi na sedmom mjestu.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.