x

Bio je na velikim iskušenjima

Gerrard otkrio ko ga je sve želio tokom igračke karijere: Chelsea, Real, Bayern...

Legendarni veznjak Liverpoola Steven Gerrard otkrio je pozadinu iza priče o tome da su ga, tokom njegove igračke karijere, u svojim redovima željeli vidjeti brojni evropskih velikani. 

Legenda kluba s Anfielda, sada trener Rangersa, bio je na radaru gotovo svakog velikog evropskog kluba dok je bio u najboljim godinama. U razgovoru sa starim prijateljem Jamiejem Carragherom u 'The Greatest' podcastu, detaljno je govorio o tome.

U jednom trenutku 2005. godine činilo se kako je ovaj fudbaler vrlo blizu transfera u Chelsea, a sada je objasnio kako je to bilo:

"Moram prihvatiti dio u kojem sam igrao i koketirao s Chelseajem i ego i hladnoću između mene i Rafe (Beniteza). Možda smo s malo više iskustva ili zrelosti mogli izbjeći neka sr*nja koja su izašla na vidjelo i koliko je to daleko otišlo. Danas ne žalim ni sekunde što nisam prešao u Chelsea".

Dodao je da je Real Madrid želio da on 'prouzrokuje rat' kako bi natjerao Liverpool da ga pusti.

"Mourinho je došao po mene možda 2010. godine. Ne možeš da se ne osvrneš i pomisliš: 'Zamisli da igraš za Real Madrid godinu ili dvije, zamisli da igraš za Mourinha u Ligi šampiona. Nevjerovatno iskustvo...".

"Madrid je želio da prouzrokujem rat u Liverpoolu da bi me pustili. To je bio jedini način na koji se ništa nije moglo desiti".

Carragher je u tom trenutku dodao:

"Kapitenu, sjećam se da si mi jednom rekao da te Raul nakon što smo ih pobijedili 4:0 pitao: 'Dolazš li?'". Gerrard mu je uzvratio:

"Nisam siguran je li to bilo baš potpuno tapkanje, ali bilo je nekakvih sitnica. Bilo je malo koketiranja. Nije ni važno sada".

Chelsea i Real nisu bili jedini koji su ga željeli već je pokušao i Bayern.

"Uvijek misliš o tome 'Pitam se kako bi bilo igrati za neki strani klub'. Schweinsteiger se bližio kraju i imali smo nekoliko ozbiljnih telefonskih poziva. Šta misliš o Bayernu? Koliko je velik Bayern.. Zamisli iskustvo da odeš tamo. Onda pomisliš 'Stani sekundu, ja sam kapiten Liverpoola, zašto to promijeniti? Ti si već u velikom klubu'. Mislim da nisam imao tako zrelo razmišljanje sa 24 ili 25 godina", poručuje Gerrard.

Jedini klub za koji je Gerrard igrao osim Liverpoola bio je LA Galaxy i to u periodu od 2015. do 2016. godine.

Inače, s Redsima mu je najveći uspjeh osvojena Liga šampiona 2005. godine u epskom finalu u Istanbulu protiv Milana.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.