x

nba

Golden State na koljenima: Toronto u finalu poveo sa 3:1, Raptorsi na korak od titule

Ekipa Toronto Raptorsa savladala je Golden State Warriorse na gostujućem terenu u četvrtom meču finala NBA lige rezultatom 105:92 čime su stigli na korak od osvajanja prve, historijske titule prvaka.

Nakon prva dva susreta koja su odigrana u Kanadi, rezultat u finalnoj seriji je bio 1:1, a ekipa Toronta u Oakland je stigla s ciljem da pokuša ostvariti barem jednu pobjedu. Slobodno možemo reći, van svih očekivanja, sjajni Raptorsi ostvarili su obje gostujuće pobjede i sada su na korak od osvajanja titule prvaka.

Prvo poluvrijeme četvrtog meča proteklo je u blagoj dominaciji Golden Statea koji je od samog početka imao prednost. Nakon prvih 12 minuta rezultat je bio 23:17 za aktuelnog prvaka, da bi se na poluvrijeme otišlo s prednošću domaćih od 46:42.

U drugom poluvremenu, potpuno druga priča. Toronto je zaigrao sjajno odmah na početku nastavka, bili su gotovo pa nezaustavljivi u napadu i u trećoj dionici uspjeli su postići 37 poena, naspram 21 koliko je postigao Golden State što im je osiguralo veliku prednost pred posljednjih 12 minuta.

U zadnjoj četvrtini, Toronto je u stilu najiskusnije ekipe sigurno čuvao stečenu prednost i mirno su meč priveli kraju, ostvarivši tako treću pobjedu u NBA finalu.

Najbolji igrač susreta bio je fantastični Leonard koji je meč završio sa 36 poena i 12 skokova, dok je u redovima domaćih najefikasniji bio oporavljeni Thompson koji je ubacio 28 poena, jedan više od Curryja.

Pobjedom u četvrtom meču, Toronto je stigao na korak, odnosno jednu pobjedu su daleko od prve NBA titule u historiji kluba. Priliku da zvanično prekinu dominaciju Warriorsa u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, imat će u noći s ponedjeljka na utorak kada je na rasporedu peti meč, ovaj put u Torontu.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.