x

tuga

Gorke suze na dženazi trojici mladića iz Begovog Hana: Samo duše roditelja znaju kako se osjećaju!

Ajdin Tahić, Ajdin Grahić i Nermin Kamerić, tragično stradali mladići u automobilskoj nesreći koja se dogodila kod Zenice uoči Bajrama, ukopani su danas na mezarju ispred centralne džamije u Begovom Hanu kod Žepča.


Prethodno im je klanjana dženaza na poligonu Osnovne škole "Begov Han".

Porodica i prijatelji nisu mogli sakriti bol. Jecaji i gorke suze očeva stradalih mladića, ali i drugih članova porodice nikoga nisu ostavljali ravnodušnim.


Foto: Avaz

Komšije kažu da je ovo nezapamćena tragedija u Begovom Hanu, a o nastradalim mladićima imaju samo riječi hvale te dodaju da nije bilo vrednijih momaka.

- Allah, dž.š., kaže da je smrt bliža čovjeku od žile kucavice. Danas je Bajram, milijardu i nešto muslimana se raduje zbog te činjenice, ali je često radost pomiješana s tugom i bol s veseljem. Danas tugujemo, naša su srca žalosna jer ispraćamo tri mlada insana, tri duše, koje su stekle punoljetstvo, mi ih ispraćamo.


Žalost je i da su jedinci u svojim porodicama i svi smo tužni. Klanjao sam mnogo dženaza, ali ovo je jedna od najtežih. Samo duše roditelja znaju kako se osjećaju, pa neću reći da znam kako vam je - rekao je muftija zenički Mevludin ef. Dizdarević koji je i klanjao dženazu.


Nastradali momci su živjeli u istoj ulici, kuća do kuće, samo se porodična kuća Tahića nalazi malo niže od ostalih.

U smrskanom Fordu Mondeo, koji se u ponedjeljak sudario s kamionom, jedino je preživio Nezir Memčić (17), koji je zadobio teške povrede. Još je u bolnici i ne zna da su mu drugovi poginuli.

.

.

.

Izvor/Foto: Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.