x

Poraz od Timberwolvesa

Gospodin Double-double: Nurkić je u životnoj formi, ali Blazersima i to nije dovoljno

Jusuf Nurkić je po šesti put u nizu upisao double-double, međutim nova sjajna partija bh. košarkaša nije bila dovoljna za trijumf.

Portland Trail Blazersi su bili domaćini Minnesota Timberwolvesima te su na kraju poslije neizvjesne završnice poraženi rezultatom 107:109.

Blazersi su igrali odlično prvo poluvrijeme, vodili su sa 13 poena razlike (59:46), ali je u drugom poluvremenu uslijedio ogroman pad.

Tri minute prije kraja Wolvesi odlaze na +9 (96:107). Blazersi se ne predaju pa trojkom McColluma stvari vraćaju u egal 10 sekundi prije kraja.


U narednom napadu gostiju slijedi greška Simonsa koji blokira Edwardsa dok je lopta bila u silaznoj putanji te sudije priznaju poene Wolvesima, nakon toga Simons ne pogađa trojku u posljednjoj sekundi pa gosti dobijaju meč 107:109.

Nurkić je bio najbolji pojedinac Blazersa. Meč je završio sa 20 poena i 14 skokova. Po prvi put u svojoj NBA karijeri šest mečeva u nizu je završio sa double-double učinkom.


Bh. centar je dodao još četiri asistencije te je imao jednu ukradenu loptu. Imao je i niz sjajnih poteza, ali to Blazersima nije bilo dovoljno koji su sada na skoru 20:27.

Timberwolvese je do pobjede vodio fantastični Edward sa 40 poena. Istakao se i Russel sa 22 poena.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.