x

FA im izašao u susret

Gospodski potez Cavanija: United našao rješenje kako da Ronaldo dobije broj sedam

Manchester United je u petak oduševio svoje navijače objavom da se Cristiano Ronaldo vratio u klub.

Ronaldo je s dosta uspjeha igrao u Manchester Unitedu za koji je nastupao od 2003. do ljeta 2009. godine, a zatim je za skoro 100 miliona eura prešao u Real Madrid.

Nakon 12 godina portugalski fudbaler odlučio je da se vrati na Teatar snova gdje bi mogao završiti svoju igračku karijeru.

Navijači Uniteda oduševljeni su što se Ronaldo vratio, a posebno što je prije toga odbio Manchester City iako je bio na korak od toga da potpiše za Građane.


Očekuje se da će Ronaldo zaigrati za United nakon reprezentativne pauze, a svi nestrpljivo čekaju da vide koji broj će nositi u Manchester Unitedu.

On je svojevremeno nosio broj sedam koji je njegov zaštitni znak i pokazao je veliku želju da dobije ovaj broj iako isti nosi Edinson Cavani od prošle sezone.

Također, pravilo Premiershipa jasno govori da Ronaldo broj sedam može dobiti samo ako Cavani napusti klub, ali čini se da će se Unitedu progledati kroz prste.


Naime, svi su jutros bili zbunjeni jer na zvaničnoj stranici Premiershipa broj sedam imaju i Ronaldo i Cavani. No, to bi se uskoro trebalo promijeniti.

Mediji u Engleskoj objavili su prije nekoliko trenutaka da je FA odobrio zahtjev Uniteda da Ronaldo dobije broj sedam iako je Cavani i dalje član ovog kluba, a veliku ulogu u tome odigrao je i Urugvajac koji se uopšte nije bunio da svoj broj prepusti Ronaldu.

Cavani će tako izabrati novi broj u Manchester Unitedu, a sve bi trebalo biti ozvaničeno veoma brzo.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.