x

Gotovo je! Coutinho za 160 milijuna eura u Barceloni, odštetna klauzula 400 milijuna eura

Brazilac je stigao u Liverpool u siječnju 2013. godine iz Intera za 8.5 milijuna funti i upisao je 201 nastup te je postigao 54 pogotka

Najveća ovosezonska transfer sapunica je napokon završila! Philippe Coutinho je novi igrač Barcelone, objavio je to katalonski klub na svom službenom Twitter profilu, a Liverpool na službenim stranicama. U subotu je dogovoren njegov transfer vrijedan 160 milijuna eura u Barcelonu, što je novi britanski rekord.

Barcelona će momčadi s Anfielda platiti osnovnu cijenu od 120 milijuna eura, te još 40 milijuna za različite bonuse utemeljene na nastupima, što se očekuje da će gotovo sigurno biti ispunjeno. Barcelona  je postavila otkupnu klauzulu od 400 milijuna eura. Potpisuje do kraja tekuće sezone te na još pet idućih sezona.

Liverpool nije uspio uvjeriti Brazilca da ostane na Anfieldu barem do kraja sezone, čak ni s poboljšanim ugovorom i većom plaćom te on nije ni otputovao s momčadi u Dubai na pripreme za nastavak sezone.

Brazilac je stigao u Liverpool u januaru 2013. godine iz Intera za 8.5 milijuna funti i upisao je 201 nastup te je postigao 54 pogotka. 

Transferom u Barcelonu je postao treći najskuplji igrač svijeta nakon Neymara i Kyliana Mbappéa.

 

Izvor: Goal.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.