x

Grahijada u Blagaju kod Mostara okupila više od 5.000 učesnika! (VIDEO+FOTO)

Ljubitelji druženja, dobrog raspoloženja i ono najvažnije - graha, okupili su se na platou u podnožju Starog grada Blagaja na drugoj Grahijadi. Događaj je održan u organizaciji Udruženja omladine Blagaj, a više od 5.000 učesnika potvrda je kako ovo prerasta u pravu tradicionalnu manifestaciju.



Kako je rekao Ado Drljević iz Udruženja, ove godine se u spravljanju najboljeg graha takmičilo 17 ekipa.

- Iako je u odnosu na prethodnu godinu bilo manje prijavljenih ekipa, raduje da je posjetilaca bilo dvostruko više nego lani. Najbolji grah je napravila ekipa "Lovac", sekcije Blagaj, drugo mjesto hotel "Ada" Blagaj, a treće ekipa "Bunsko". Također, dodijelili smo pehare za najboljeg domaćina, a to je Udruženje "Korak naprijed" iz Dračevica, za najveseliji ekipu, a to je ekipa Mazoljica, i za najbolji aranžman koje je pripalo kafe-baru Luka i za najorganiziraniju ekipu Motoklub M-17 - kazao je Drljević.


On je potcrtao da je blagajska "Grahijada" svojevrsna uvertira u predstojeću turističku sezonu.

- Samo je danas više od 3.000 ljudi otišlo na Stari grad Blagaj, odnosno grad hercega Stjepana Kosače, koji posjećuje više od 15.000 ljudi. I ove godine ćemo imati "Dane ribe", kada očekujemo veliki broj posjetilaca - kazao je Drljević.


Vrijedi istaknuti kako su na ovom događaju učestvovali i Moto klub M17 iz Mostara na čelu sa Nerminom Ćupinom Ćupom, koji su pozvali i ugostili kolege bajkere iz Sarajeva. Sarajevski bajkeri su pravili pauzu u Konjicu, gdje su ugošćeni u Caffe-u Mjuzikl, čiji je vlasnik Amir Velagić, također član MK M17.

.


.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto/Video: Ekskluziva.ba/
Izvor: Avaz/Bljesak

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.