x

ZA 150 SRETNIKA

GranTurismo Trofeo PrimaSerie je još jedna Maseratijeva "specijalka"

Maserati je najavio specijalno izdanje za lansiranje novog modela GranTurismo, koje je bazirano na Trofeo verziji s konvencionalnim pogonom i ograničeno na 75 primjeraka za svaki od dva dostupna paketa.


Model je nazvan Maserati GranTurismo Trofeo PrimaSerie 75th Aniversary Launch Edition, a dugo ime prilično dovoljno objašnjava.

PrimaSerie (italijanski, prvo izdanje), proizveden je povodom proslave 75. godišnjice Maseratijevih grand tourera. Specijalno izdanje je ekskluzivno dostupno u dvije konfiguracije boja, a razlika je u detaljima i specijalnim ukrasima u unutrašnjosti luksuzne kabine u 2+2 konfiguraciji.


Prva opcija dolazi u Grigio Lamiera Matte oji s Corse Red detaljima na amblemima, bočnim rešetkama, kao na crnim felgama koje dolaze sa 75th anniversary amblemom na centralnim čepovima. Obje konfiguracije imaju karbonske komponente na usisnicima, lip spojleru i difuzoru, a krasi ih i više sportski body kit te četiri završetka izduvnih cijevi.


U unutrašnjosti je kombinacija crne i Ice kože sa Corse red crvenim ili Mint Green zelenim koncem, kao i detaljima koji su u skladu s eksterijerom. Specijalni logotip se nalazi na sva četiri naslona za glavu te je u istoj boji kao i GranTurismo oznaka na armaturnoj ploči. Specijalno izdanje ima bogatu opremu koja uključuje 12,2-inčni digitalni instrument klaster, 12,3-inčni infotainment ekran osjetljiv na dodir, drugi 8,8-inčni ekran osjetljiv na dodir za kontrolu klima uređaja, digitalni sat i Sonus Faber ozvučenje.


Mehaničkih promjena u odnosu na GranTurismo Trofeo niej bilo, a to znači da se ispod haube i dalje nalazi najsnažnija verzija Nettuno 3,0-litarskog V6 twin-turbo motora koji razvija 550 KS i 650 Nm obrtnog momenta. Motor je uparen sa 8-stepenim automatskim mjenjačem. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebno je 3,5 sekundi, a od 0 do 200 km/h 11,4 sekunde, dok maksimalna brzina iznosi 320 km/h.


Maserati nije objavio cijene specijalnog modela GranTurismo Trofeo PrimaSerie koji će biti proizveden u 150 primjeraka, ali je jasno da će biti skuplji od standardnog Trofea čija osnovna cijena iznosi 226.200 eura u Italiji.

Potpuno električni GranTurismo Folgore, koji će biti najsnažnija verzija modela, pojavit će se nešto kasnije.


Izvor: klix.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.