x

veliki broj uhapšenih

Grčka se bori sa užasnim požarima, policija hapsi piromane!

Više ljudi povezano je s podmetanjem požara širom Grčke, dok vatrene stihije bjesne u gotovo svim regijama zemlje. Dvije osobe su uhapšene u mjestu Agios Stefanos, gde se požari i dalje šire.

Osumnjičeni su uhvaćeni uz most Agios Stefanos u ulici Athinaias s limenkom benzina. Oni nisu mogli ponuditi objašnjenje zašto su imali benzin i sprovedeni su u policiju. Jedan osumnjičeni pokušao je uvjeriti vlasti da je dobrovoljni vatrogasac.


Prije ovog incidenta u Kalamati je uhapšen muškarac zbog namjernog i kontinuiranog paljenja. Njegov slučaj će u subotu biti dostavljen tužiocu, 60-godišnji muškarac uhapšen je u Fokidi pod sličnim optužbama. Vlasti su takođe privele osumnjičenog u Iliji koji je trenutno na ispitivanju iz vatrogasne jedinice.


Žena je dva puta danas popodne pokušala da podmetne požar u atinskom naselju Pedion tou Areos. Žena je uhapšena i ispitana u policijskoj upravi Kypseli.

Giorgios Patoulis, sadašnji prefekt regije Atika, osvrnuo se na pokušaje podmetanja požara u Atini.


"Posebno je zabrinjavajuće što je pokušano da se zapali srce Atine, u našem parku. Svi moramo biti na oprezu i prijaviti svaku sumnjivu aktivnost. Toplo zahvaljujem rukovodiocima vatrogasne brigade i Atičke regije koji su odmah intervenisali. Vatra je stavljena pod kontrolu prije nego što se proširila", rekao je Patoulis.



Pokušaju paljevine svjedočio je Elias Marosoulis, vlasnik pozorišta Alsos koje se nalazi u Pedion tou Areos. Marosoulis je rekao da je palikuća bacio peškir natopljen benzinom na ulaz u pozorište Aliki. Maosoulis je brzo reagovao s drugim svjedocima kako bi ugasio vatru prije dolaska vatrogasaca, koji su zatim potpuno ugasili vatru.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.