x

Greške koje radite dok peglate kosu

Pobrinite se da svaki pramen koji peglate je minimalne debljine od dva centimetra.

Pitate se kako uvijek imati dobru frizuru, a da pri tome ne oštetite kosu. Pegle za kosu postale su dio beauty routine, a s njima možete izravnati, ali isto tako i dobiti zanimljive kovrdže i valove.

1. Prevruća pegla za kosu

Istina je da debljoj kosi treba više topline kako bi se izravnala od topline potrebne za ravnanje tanke kose. Iako uvijek morate paziti da toplina ne prijeđe 184 stepeni. Na toj temperaturi struktura kose počinje se uništavati. 160 do 180 stepeni je optimalna temperatura za svaku strukturu kose.


2. Ne koristite sprej za zaštitu od topline

Sprej za zaštitu od topline je dvostruko dobar: ne samo da štiti kosu od vrućine, nego i osigurava gladak izgled kose duže vremena.

3. Peglu vučete ravno

Umjesto da peglate kosu od gore prema dolje, pomičite peglu u obliku slova C. Tako ćete izbjeći da vam se kosa slijepi s tjemenom te ćete stvoriti elegantan izgled koji ima volumen.


4. Uzimate pretanke pramenove

Mislite da što tanji pramen uzmete za rezultat ćete dobiti ravniju kosu? To nije tačno, jer jedino što s time radite je lomljenje gornjeg sloja kose. Pobrinite se da svaki pramen koji peglate je minimalne debljine od 2 centimetra.

5. Pogrešna veličina pegle

Veličina pegle za kosu iznimno je bitna. Ako je pegla previše široka, imat ćete problem pri izravnavanju kose bliže vratu, a upravo je taj dio kod mnogih ljudi najproblematičniji. Koristite kvalitetnu keramičku peglu, jer je praktičnija i sigurnija za korištenje i rezultate koje ćete voljeti. 


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.