x

la liga

Griezmann bizarnim pogotkom spasio Atletico novog kiksa

Nogometaši Atletico Madrida pobijedili su na Campo de Futbol de Vallecasu u okviru 24. kola La Lige ekipu Rayo Vallecana rezultatom 1:0 i tako najavili izlaz iz krize nakon dva vezana poraza od Betisa i Reala.

Atletico je krenuo žestoko i već u drugoj minuti opasno je zaprijetio Saul, a uzvratio je Raul De Tomas snažnim udarcem u 25. minuti. Ipak, Jan Oblak je dobro odbranio.

Domaći su do odlaska na odmor bili znatno konkretnija ekipa na terenu i propustili su još dvije dobre šanse. Prvo je Oblak fantastično odbranio udarac De Tomasa u 34. minuti, a malo kasnije nesretni napadač je opet bio neprecizan iz dobre situacije.

Gol vrijedan tri boda postigao je Antoine Griezmann u 74. minuti i to na vrlo bizaran način jer je lopta promijenila smjer udarivši čak dva protivnička igrača. Asistirao mu je Alvaro Morata.

Posljednju veliku šansu za odlični Rayo propustio je Bebe deset minuta prije kraja meča, ali nakon odlične solo akcije lopta je otišla pored gola pa je postalo 0:1.

Atletico je s današnjom pobjedom prestigao Real Madrid i sada je na drugom mjestu La Lige s četiri boda manje od lidera Barcelone, koja ima utakmicu manje. Rayo je na 18. poziciji.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.