x

Grupa Bombaj štampa održala koncert ispred Vječne vatre! (GALERIJA)

Koncert kultne grupe Bombaj štampa obilježio je treću noć novogodišnjeg slavlja u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Titova ulica ispred Vječne vatre sinoć je bila krcata domaćinima i gostima Sarajeva koji su uživali u ludnici kakvu zna napraviti samo grupa predvođena legendarnim Brankom Đurićem.

Pjesmom "Truba" Đuro i ekipa su započeli zabavu koja je trajala do kasno u noć, a potom su nastavili nizati hitove iz osamdesetih, devedesetih i 2000. godina. Hiljade Sarajlija i gostiju grada uglas s Đurom su pjevali "Mali motorin", "Bolje letim sam", "Dubrovački trubaduri", "Jogging across Alipašino Polje", "Ludnica", "Nedim"...


Sinoć je Bombaj štampa izvodila pjesme sa sve tri studijska albuma, a publici je posebno bilo drago čuti njihove starije hitove. Zanimljivo je kako su izveli čak i dvije još neobjavljene pjesme, "Udari me nečim" i "Samo lagano", koje će se naći na njihovom novom albumu. Pored odlične svirke, u centru Sarajeva nije manjkalo ni smijeha uz neprolazne Đurine šale.


Sa Đurom na sceni sinoć su se našli osnivač grupe, gitarista Nedim Babović, bubnjar Edin Hadžagić te novi članovi, basista Sanin Lutvić i klavijaturista Nedžad Podžić Počko.


Iako je temperatura u Sarajevu ispod nule, to nije spriječilo ni mlade ni stare da još jednu noć uz dobru muziku proslave Novu godinu. Uz iće, piće, ples i pjesmu tako je protekao prvi dan 2019. godine u Sarajevu.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Mirnes Mašić/
Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.