x

"DA, PUNO POBJEĐUJEM..."

Guardiola srušio rekord Mourinha i najbrže u historiji Engleske došao do 250. pobjede

Španski stručnjak Pep Guardiola srušio je rekord Josea Mourinha i postao trener koji je najbrže u historiji Premiershipa stigao do 250 pobjeda.

Mourinho je do spomenutog broja pobjeda došao nakon što je predvodio svoj tim na 396 utakmica, dok su Guardioli trebale 344 utakmice. Nakon što su ga novinari pitali da prokomentariše ovaj uspjeh, u svom stilu je odgovorio:

"Da, puno pobjeđujem..."


Ipak, nakon utakmice je bio sretan iz drugog razloga i kako je rekao, izuzetno je sretan što će njegov Manchester City i naredne sezone igrati u Ligi prvaka.

"Drago mi je što ćemo sljedeće sezone igrati Ligu prvaka i što je to sada matematički osigurano. Ako biste pitali sve timove u Premiershipu koji im je glavni cilj, svi bi rekli da je to plasman u Ligu prvaka. Mi smo to opet ostvarili", rekao je Guardiola.


Jasno, Građani će se do kraja sezone boriti za titulu prvaka Engleske s Liverpoolom, a do kraja sezone ih očekuje još šest mečeva i to protiv Watforda, Leedsa, Newcastlea, West Hama, Wolvesa i Aston Ville.

S druge strane, Liverpool svoje mečeve treba igrati protiv Evertona, Newcastlea, Tottenhama, Aston Ville, Southamptona i Wolvesa.

Također, oba tma igraju i u polufinalu Lige prvaka. City će igrati dvomeč protiv Real Madrida, a Liverpool protiv Villarreala.


(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.