x

MODNI BREND

Gucci slavi 100 godina postojanja: Od klasika do retro elegancije

Modna kompanija Gucci koju je prije gotovo jednog stoljeća osnovao italijanski biznismen i modni dizajner iz Firence, jedna od najvećih na svijetu, slavi 100 godina postojanja.

Kompaniju je 1921. godine osnovao Guccio Gucci, kao firmu za proizvode od kože. No, kuća je poslovno procvjetala pod vodstvom njegovog sina Alda, koji je popularizirao brend širom svijeta.

Pedesetih godina predstavljaju zaštitni znak, inspirisan oblikom sedla, koji ubrzo postaje simbol luksuza. Guccio Gucci je osmislio mnoge klasike koji su i danas simbol retro elegancije.

Njihovi modni dodaci poput cipela i kravata, ali i torbica s bambusovom ručkom ulaze u historiju mode kao neki od ključnih elemenata dobrog stila.

Logo je kreiran šezdesetih godina, a kombinuje dva slova G. Prvi parfem lansiran je sredinom sedamdesetih, pod imenom No.1. Devedesetih godina na mjesto kreativnog direktora stiže Tom Ford, koji brend uvodi u novi, luksuzni svijet te kreira imidž koji je brend održavao sve do dolaska eklektičnog kreativca Alessandra Michelea.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.