x

Tijesna pobjeda Milionera u Dusseldorfu

Haaland u zadnjim sekundama odgodio Bayernovu proslavu!

Borussaia je u 31. kolu njemačke Bundeslige gostovala u Dusseldorfu kod Fortune i tek u samoj završnici došla do pobjede od 1:0.

Susret Fortune i Borussije završen je tijesnom pobjedom gostiju iz Dortmunda, a gol odluke zabio je Erling Haaland glavom sjajno pogodivši na isteku 95. minute. Tim je golom Haaland odgodio Bayernovu proslavu titule.

Naime, da Borussia nije pobijedila, Bayern bi danas protiv Borussije M'gladbach imao priliku da pobjedom ovjeri titulu, no sada je to barem na nekoliko dana prolongirano.

Daleko efikasniji bili su ostali današnji mečevi 31. kola. Werder je ostvario važna tri boda u Paderbornu pobijedivši s 5:1. Klaassen je postigao dva gola, a Eggestein, Fulkurn i Osako po jedan, dok je Sabiri dao jedini gol za poraženi tim.

Hertha je povela golom Piateka u 24. minuti protiv Eintrachta s 1:0, a onda potpuni preokret. Na poluvremenu je izašao bh. napadač Vedad Ibišević jer je njegov tim ostao bez jednog igrača (Boyata direktan crveni karton u 45. minuti).

S igračem manje Eintracht dolazi do četiri gola u nastavku. Dost, Andre Silva (2) i N'Dicka su bili strijelci. Union Berlin je u Koelnu slavio s 2:1, dol su Wolfsburg i Freiburg odigrali 2:2.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.