x

Važna pobjeda Borussije, golijada u Furthu

Haalandov "let" na povratku, nesvakidašnji rezultat zabilježen u Bavarskoj

U terminu od 15:30 odigrano je pet utakmica 13. kola njemačke Bundeslige.

Najzanimljiviji meč kada je vrh tabele u pitanju odigrali su Wolfsburg i Borussia Dortmund, a gosti su uspjeli doći do pobjede (1:3) te, barem do večeras, preskočiti Bayern na čelu tabele.

Nije dobro krenulo po MIlionere, obzirom da je već u 2. minuti Weghorst doveo Vukove u vodstvo. Na poluvrijeme se odlazi rezultatom 1:1, Emre Can je bio siguran s penala u 35. minuti.

U drugom poluvremenu Borussia je uspjela da stigne do pobjedonosnih golova. Reus je uposlio Malena u 55. minuti, a Holanđanin pogađa za preokret.

U 73. minuti nakon sedam utakmica izbivanja na teren se vraća Erling Haaland, a samo nekoliko minuta nakon toga postiže gol za konačnih 1:3.

Prava golijada viđena je na meču Furtha i Hoffenhaima, a gosti su slavili s 3:6.

Domaći su prvi stigli do vodstva. Leweling je pogodio u 22. minuti na asistenciju Hrgote. Ipak, na poluvrijeme se odlazi pri rezultatu 1:2. Bebou je izjednačio u 32. minuti, a u 40. Rutter donosi preokret.


Na samom otvaranju drugog dijela nova asistencija Hrgote, a za 2:2 pogađa Tillman. Ipak, ponovo su se ukazali Rutter i Bebou, 2:4.

U 66. minuti Meyerhofer donosi veliku radost gostima, obzirom da je pospremio loptu u vlastitu mrežu.

Samo minut nakon toga, nakon dvije asistencije na red je došao i pogodak za Hrgotu. Ipak, nije Hrgota mogao sve sam. Bebou u 80. minuti kompletira hat-trick za konačnih 3:6.

Na Rhein Energie stadionu u Kolnu domaćin je slavio protiv Borussije Monchengladbach s visokih 4:1.

Dejan Ljubičić je u 55. minuti postigao gol za vodstvo Kolna. Gosti se vraćaju u 74. minuti preko Hofmanna, no njihova radost nije dugo trajala.

Samo tri minute nakon toga bilo je 3:1 na semaforu, a pogađali su Uth i Duda. U 88. minuti na semaforu je bilo 3:2, ali kratko, pošto je VAR poništio gol koji je postigao Thuram.


U sudijskoj nadoknadi Sebastian Andersson postavio je konačnih 4:1.

Hertha je u Berlinu ugostila Augsburg, a taj meč završen je dramom u 97. minuti. Richter je doveo tim iz prijestolnice u vodstvo, a duboko u sudijskoj nadoknadi za 1:1 pogađa Michael Gregoritsch.

Zanimljiv meč odigrali su i Bochum i Freiburg, a završeno je pobjedom domaćina 2:1. Lienhart je doveo u vodstvo goste u 51. minuti, no samo tri minute posliej Polter je pogodio za 1:1.

Pantović u 82. minuti pogađa za pobjedu Bochuma i veliko slavlje domaćih navijača.

Ermedin Demirović je za Freiburg odigrao posljednjih 25 minuta, obzirom da je zamijenio Woo-Yeonga.

Od 18:30 posljednju utakmicu dana na Allianz Areni igraju Bayern i Arminia Bielefeld.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.