x

RASPJEVAO SARAJEVO

Halid Bešlić priredio spektakularan koncert u Zetri! (Galerija)

Legendarni Halid Bešlić, kojeg mnogi s razlogom smatraju najboljim bh. izvođačem narodne muzike, večeras je raspjevao Sarajevo.

Na sceni u Olimpijskoj dvorani Zetra se pojavio s unukom i zapjevao "Dvadesete". Uslijedili su i drugi brojni hitovi, među kojima su: "Čardak", "Miljacka", "Ja bez tebe ne mogu da živim", "Sviraj nešto narodno" i drugi.


Nastupila je i Španjolka Laura Marin, koja već pet godina na društvenim mrežama objavljuje obrade pjesama s naših prostora i čija je velika želja bila posjetiti Balkan.

Kada je Laura saznala da je Halid Bešlić pozvao da gostuje na njegovom koncertu, nije mogla vjerovati. Ova 18-godišnjakinja je balkansku muziku prvi put čula kada je imala devet godina, a kada je napunila 14 godina odlučila je naučiti naš jezik.


Koncertu su prisustvovale i brojne poznate ličnosti: šef Delegacije Evropske unije u BiH Johann Sattler, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i njegova supruga Sabina, predsjednik Građanskog saveza BiH Muhamed Fazlagić Fazla, rediteljica Jasmila Žbanić i njen suprug, producent Damir Ibrahimović, pjevač Nazif Gljiva, predsjednik SDP-a Nermin Nikšić i drugi.


Halidov prethodni sarajevski koncert održan je 2013. godine, a, kako on tvrdi, do desetogodišnje pauze došlo je nenamjerno. Ona je bila rezultat niza spleta okolnosti. Sasvim je sigurno da ga je publika poželjela uživo slušati te im je on priredio magičnu noć.


"Nije to bila namjerna pauza. Kada je došlo vrijeme koncerta, desila se korona, koja je dodatno prolongirala njegovo održavanje. Ona nas je sve poremetila pa tako i nastupe. Kada je prošla, osjetili smo potrebu da ga održimo", rekao je Halid ranije u intervjuu za Klix.ba.

.

.

.

.

.

.

.

..

..

.

.

.

Izvor: Klix
Foto: Mirnes Mašić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.