x

tražio prekršaj

Halilhodžić dobio crveni karton u pobjedi Nantesa protiv Marseillea

Nantes je u 16. kolu francuske Ligue 1 kao domaćin savladao Marseille, a kraj utakmice na klupi svog kluba nije dočekao bh. stručnjak Vahid Halilhodžić.

Prvi pogodak na utakmici viđen je u 28. minuti i to u mreži Nantesa kada je prednost Marseilleu donio Sanson. Samo dvije minute kasnije je na 1:1 izjednačio Sala, ali prednost gostima vraća Thauvin u 36. minuti golom iz penala. Novo izjednačenje Nantesu donosi Toure u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena.


U drugom dijelu utakmice Nantes stiže do preokreta zahvaljujući pogotku Boschilije iz 63. minute. Ispostavilo se na kraju da je ovaj nogometaš postigao gol za pobjedu svog tima.


Recimo da je trener Nantesa, bh. nogometni stručnjak Vahid Halilhodžić dobio crveni karton u 50. minuti susreta zbog prigovora sudiji. Popularni Vaha je tražio prekršaj za svoj tim, a dobio je samo isključenje. S tom odlukom se nije mirio, ali je ipak nakon nekoliko minuta napustio teren.


"Isključen sam jer sam napustio prostor za trenere. Tražio sam prekršaj, nisam psovao", rekao je Halilhodžić na konferenciji za medije održanoj nakon utakmice.


Rezultati:

Nantes - Marseille 3:2

Bordeaux -St. Etienne 3:2

Caen - Nimes 1:2

Dijon - Guingamp 2:1

Lyon - Rennes 0:2

Reims - Toulouse 0:1


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.