x

Halilhodžić prvi put govorio o Maroku nakon SP-a: 'Nikakve riječi ne mogu mi isprati gorčinu....'

Marokanska nogometna reprezentacija bila je jedna od senzacija netom završenog svjetskog prvenstva. Lavovi Atlasa postali su prva afrička reprezentacija koja je zaigrala u polufinalu Mundijala, a na prvenstvu u Katru vodio ju je Walid Regraui.

Podsjetimo, Maroko je na kraju zauzeo četvrto mjesto na turniru, nakon što je u utakmici za bronzanu medalju poražen od Hrvatske.

Ovaj uspjeh Maroka itekako je prihvaćen u ovoj afričkoj zemlji, pa su po povratku, igrači i izbornik Walid Regragui imali prijam kod kralja Mohameda VI.

Tim povodom, aktuelni selektor sjetio se i svog prethodnika Vahida Halilhodžića, velikog bh. stručnjaka, koji je najzaslužniji što je Maroko uopće i dobio prigodu igrati na SP-u. Naime, Halilhodžić je uspješno odradio kvalifikacije s Marokom, i to bez najvećih zvijezda (Ziyech, Mazraoui), no onda su one postavile ultimatum - mi ili Halilhodžić.


Na kraju je, par mjeseci prije Mundijala, Halilhodžić smijenjen.

'Bravo i veliko hvala Vahidu Halilhodžiću koji je odradio sjajan posao i koji je stvorio ovu grupu igrača. Ja sam tu donio svoj mentalitet. Donio sam nešto novo i igrači su ti koji su se žrtvovali kako bi ispratili sve ono što tražim od njih', kazao je Regragui u obraćanju marokanskoj javnosti.

Halilhodžić je tokom SP-a bio maksimalno suzdržan i nije uopće želio komentirati igre Maroka, pa čak ni za hrvatske medije uoči utakmica protiv Dalićeve selekcije.


Novinare t-portala zanimalo je smatra li sada barem ovu Regraguijeva zahvalu utješnom?

'Znate da nisam uopće komentirao ništa u vezi Maroka. Zovu me novinari iz Maroka, iz regije.. ali teško mi je bilo što reći. A ove riječi ne mogu mi isprati gorčinu, i ne može mi nadoknaditi ono što sam ovim turnirom propustio. Oduzeli su mi ponos, ne mogu im zaboraviti ni oprostiti. Jer trebao je to biti i moj oproštaj od trenerske karijere. To je sve što mogu reći na tu temu', prilično rezignirano izjavio je 70-godišnji Vahid Halilhodžić.

Izvor: radiosarajevo.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.