x

Dosta uzbuđenja u Istanbul parku

Hamilton je dimenzija više: Najluđa trka sezone pripala novom svjetskom šampionu!

Lewis Hamilton je pobjedom za Veliku nagradu Turske osvojio sedmu titulu prvaka svijeta u Formuli 1 te se tako izjednačio sa legendarnim Michaelom Schumacherom. 

Utrka na Istanbul parku je bila prepuna uzbuđenja. Zahvaljujući brojnim preokretima i kišnim uslovima definitivno je možda i najbolja ove sezone.

Hamilton se patio u prvom dijelu trke, imao je nekoliko grešaka, ali još jednom je do izražaja došla njegova pametna vožnja te mogućnost da štedi gume.

Vozač Mercedesa je prvu poziciju preuzeo u 37. krugu i do kraja je superiornom vožnjom stigao do 94. pobjede u karijeri.

Prva polovina utrke pripala je vozačima Racing Pointa. Lance Stroll i Sergio Perez su bili na prva dva mjesta, a na kraju je samo Perez stigao do podijuma, odnosno druge pozicije.

Vozač dana je Charles Leclerc koji je impresivnom vožnjom sa 14. mjesta na kraju stigao do četvrte pozicije nakon što je u posljednjim krivinama izgubio drugo mjesto.

Sebastian Vettel je na kraju završio na podijumu kao trećeplasirani, dok je odličan rezultat ostvario i Carlos Sainz koji je završio kao peti.

Gubitnik dana je bio Max Verstappen. Nizozemac je zaspao na startu, izgubio je nekoliko pozicija, sredinom utrke je napravio veliku grešku u namjeri da prestigne Pereza, okrenuo se na stazi i tu je bio kraj njegovim nadama. Na kraju je završio kao šesti.

U bodovima su još završili Alexander Albon, Lando Norris, Lance Stroll i Daniel Ricciardo. Valtteri Bottas je ponovo imao lošu utrku, završio je tek kao 14.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.