x

Hamilton najbrži i na drugom treningu, Leclerc iza njega

Lewis Hamilton postavio je najbrže vrijeme i na drugom slobodnom treningu za VN Turske uz novi rekord staze, a Charles Leclerc bio je iznenađujuće brz za Ferrari s manje od dvije desetinke zaostatka.

Vozači su drugi slobodni trening započeli uglavnom na medium i hard gumama osim dva vozača Alpinea Alonsa i Ocona i Sainza u Ferrariju koji su se odlučili za soft.

Leclerc je postavio najbrže vrijeme na mediumu 1:25.021, a Perez na istim gumama ruši njegovo vrijeme za 0.036 sekundi dok su Hamilton i Bottas odvozili identična vremena, 0.001 s iza Pereza.

Leclerc nakon toga značajno popravlja najbolje vrijeme za 0.883 s (1:24.102), a Norris je na hard gumama postavio drugo najbrže vrijeme za McLaren s 0.686 s zaostatka.

Hamilton je nakon zagrijavanja guma uspio popraviti svoje vrijeme i smanjiti zaostatak za Leclercom na jednu desetinku dok je Bottas isto popravio svoje vrijeme s dvije desetinke zaostatka za momčadskim kolegom.

Hamilton je na softu postavio novo najbolje vrijeme 1:23.840 nakon 25 minuta treninga što je novi rekord staze, a Verstappen je u svom prvom brzom krugu na softu bio velikih devet desetinki sporiji od Hamiltona.


Leclerc je u svom prvom brzom krugu na softu morao odbaciti krug, ali u drugom vozi drugo najbrže vrijeme s 0.166 s zaostatka za Hamiltonom.

Hamilton je ostao najbrži za Mercedes ispred Leclerca u Ferrariju, a Bottas je bio četiri desetinke sporiji od momčadskoga kolege na trećem mjestu.

Perez je bio brži od Verstappena na trećem i četvrtom mjestu za Red Bull s oko šest desetinki zaostatka za Hamiltonom, a Norris je opet bio brži vozač McLarena s 0.721 s zaostatka za najbržim Hamiltonom.

Alonso je bio još desetinku sporiji od Norrisa na sedmom i osmom mjestu za Alpine budući da je Ocon bio osmi, 0.012 s iza Alonsa.

Gasly je bio brži vozač AlphaTaurija na devetom mjestu, 0.040 s ispred Giovinazzija koji je bio tri desetinke brži od momčadskoga kolege Raikkonena koji je imao problema s curenjem vode za piće u kokpitu.


Tsunoda je bio desetinku sporiji od Gaslyja na 11. mjestu za AlphaTauri, a Sainz se usredotočio na pripremu za utrku budući da starta posljednji te je završio na 12. mjestu.

Stroll je bio brži vozač Aston Martina na 13. mjestu ispred Ricciarda u McLarenu i Raikkonena u Alfa Romeu, a Vettel je bio tek 16. u drugom Aston Martinu, dvije desetinke iza Strolla.

Latifi je bio 0.051 s brži od Russella na 17. i 18. mjestu za Williams, a Schumacher je bio 0.218 s brži od Mazepina na posljednja dva mjesta za Haas.

Treći slobodni trening na rasporedu je u subotu u 11:00, a kvalifikacije počinju u 14:00.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.