x

Hamilton najbrži u kvalifikacijama, ali Bottas starta prvi

Lewis Hamilton odvozio je najbrže vrijeme u kvalifikacijama za VN Turske u kojima je bio desetinku brži od momčadskoga kolege Bottasa koji će startati s pole positiona zbog Hamiltonove kazne.

Bottas je bio najbrži nakon prvih Q3 pokušaja s vremenom 1:23.071, 0.022 sekundi ispred Hamiltona, dok je Verstappen nakon manje pogreške na izlazu iz posljednjega zavoja bio treći najbrži s 0.227 sekundi zaostatka za Bottasom, piše MAXF1.net.

Hamilton je srušio Bottasovo vrijeme u drugom Q3 pokušaju za dvije desetinke (1:22.868), a iako je Bottas također popravio svoje vrijeme na kraju je završio drugi s 0.130 s zaostatka.

Verstappen je završio treći s 0.328 sekundi zaostatka, a Leclerc se u drugom krugu značajno popravio i završio četvrti, 0.069 sekundi iza Verstappena.

Gasly je imao još jedne sjajne kvalifikacije za AlphaTauri s 0.458 s zaostatka za Hamiltonom, a Alonso je bio šesti za Alpine sa šest desetinki zaostatka.


Perez je bio pola sekundi sporiji od Verstappena na sedmom mjestu za Red Bull, a Norris je bio osmi za McLaren nakon što Ricciardo nije prošao u Q2.

Stroll je prošao u Q3 za Aston Martin i završio deveti najbrži, a Tsunoda je bio najsporiji u Q3 te završio deseti.

Svi vozači koji su prošli u Q3 to su učinili na medium gumama osim Tsunode u AlphaTauriju koji je to učinio na softu.

Vozači su na početku kvalifikacija na stazu izašli na soft gumama i čekali u redu na izlazu iz boksa budući da se očekivala kiša, ali do jače kiše ipak nije došlo pa se Q1 vozio isključivo na gumama za suho.


Schumacher je najveće iznenađenje prvoga dijela kvalifikacija jer je prošao kao 14. najbrži, a najveće razočaranje je Ricciardo koji je bio tek 16. najbrži te je svoj kvalifikacijski nastup završio već u Q1.

Osim Ricciarda, svoj nastup u Q1 su završili Latifi u Williamsu, Giovinazzi i Raikkonen u Alfa Romeu te Mazepin u Haasu.

Hamilton i Bottas postavili su dva najbrža vremena u drugom dijelu kvalifikacija ispred Verstappena, a u Q2 su zapeli Vettel na 11. mjestu, Ocon na 12. ispred Russella i Schumachera koji je ostvario najbolji kvalifikacijski rezultat na 14. mjestu dok Sainz nije postavio vrijeme po krugu jer ionako starta sa začelja.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.