x

Čeka nas drama u preostale dvije utrke

Hamilton rutinski slavio u Kataru i smanjio zaostatak za Verstappenom

Lewis Hamilton danas je pobijedio na utrci za Veliku nagradu Katara i smanjio je prednost u odnosu na Maxa Verstappena u ukupnom poretku.

U Kataru smo danas gledali zaista sjajnu utrku koja nam je ponudila mnogo uzbuđenja, ali što se tiče borbe za prvu poziciju tu je Hamilton rutinski uspio da dođe do trijumfa.

Hamilton je vodio od početka do kraja utrke i pokazao je ponovo dominaciju nakon sjajnog nastupa prije sedam dana u Brazilu.

Verstappen je zbog kazne startao sa sedme pozicije, ali na kraju je uspio u svega nekoliko krugova da dođe do drugog mjesta što je bilo sjajno, no Nizozemac je na toj poziciji ostao do samog kraja.


Junak dana bio je iskusni Fernando Alonso koji je danas imao sjajnu utrku i nakon sedam godina našao se na postolju. Španac je u Alpini odvozio odličnu utrku i na kraju je uspio da završi na sedmom mjestu.

Sjajan je danas bio i Sergio Perez koji je startao s 11. mjesta, ali je uspio na kraju da dođe do četvrte pozicije.


U TOP 10 završili su još Ocon, Stroll, Sainz, Leclerc, Norris i Vettel. Ponovo je podbacio Valtteri Bottas koji je imao očajan start, a kasnije mu je pukla i guma zbog čega je odustao na kraju.

Verstappen je i dalje vodeći u ukupnom poretku, ali sada ima svega osam bodova više od drugoplasiranog Hamiltona. Ovakvu borbu za prvaka odavno nismo vidjeli, a do kraja sezone ostale su još samo dvije utrke.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.