x

Nastavio dominaciju

Hamilton slavio u Njemačkoj i izjednačio rekord legendarnog Schumachera

Lewis Hamilton danas je slavio na utrci za Veliku nagradu Njemačke i izjednačio je rekord legendarnog Michaela Schumachera.

Hamilton je ubjedljivo uspio da dođe do još jedne pobjede u ovoj sezoni i pokaže svima da i dalje dominira Formulom 1. No, ovu utrku će zauvijek pamtiti jer je uspio da stigne velikog Schumachera.

Naime, britanski vozač je upisao 91. pobjedu u Formuli 1 i izjednačio je Schumacherov rekord, a već u narednoj utrci će imati priliku da se izdvoji na prvoj poziciji po broju pobjeda u historiji ovog sporta.

I današnja utrka nam je donijela dosta uzbuđenja i odustajanja, a najveći gubitnik je Bottas koji je startao prvi, ali je u 18. krugu odustao zbog problema s bolidom.

Hamilton je preuzeo lidersku poziciju veoma brzo i do kraja nije dozvoljavao nikome da ga ugrozi. Drugo mjesto na današnjoj utrci osvojio je Max Verstappen, dok je iznenađenje dana Daniel Ricciardo koji je u bolidu Renaulta bio treći što je ogroman uspjeh za ovaj tim.

Ferrari je i danas razočarao svoje fanove. Leclerc je završio sedmi, dok je Vettelu pripala tek 11. pozicija i ponovo je ostao bez bodova. U TOP 10 još su bili Perez, Sainz, Gasly, Hulkenberg, Grosejan i Giovinazzi.


(Sport Sport) 

ekskluziva.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.