x

Hamilton sretan što se F1 napokon ‘probila’ u Ameriku

Sedmerostruki svjetski prvak Lewis Hamilton smatra da je sjajno što se Formula 1 napokon probila na američko tržište budući da je u kalendar ove godine ušla druga, a iduće godine ulazi i treća utrka u toj zemlji.

Formula 1 trajno je prisutna u SAD-u od 2012. nakon četiri godine pauze (2008. – 2011.), na novoizgrađenoj stazi Circuit of the Americas, a ove godine prvi se puta vozi na uličnoj stazi u Miamiju, donosi MAXf1.net.

U svojoj ekspanziji na američko tržište, koju su novi vlasnici Liberty Media najavili još 2017., Formula 1 iduće se godine vraća u Las Vegas, grad koji je bio domaćin F1 utrke 1981. i 1982.

Hamilton je jedan od vozača koji su u SAD-u bili popularni i prije Netflixove serije ‘Drive To Survive’, a osobno se veseli novoj utrci u toj zemlji.


“Prva utrka na kojoj sam ovdje bio je Indianapolis 2000. [na kojoj je Schumacher slavio za Ferrari],” rekao je Hamilton.

“Ali sad, s Netflixovom serijom Drive To Survive, imamo dvije utrke u SAD-u i imat ćemo još jednu u Vegasu iduće godine.”

“To će biti ogromna stvar.”

“Svi znaju za NASCAR i tamo imate velike sportske entuzijaste, ali kao što sam rekao, Netflix je, posebno tijekom pandemije, donio masovnu osviještenost po pitanju ovoga sporta i sad on cvjeta.”


“Dok sam odrastao i vidio kako je nevjerovatan ovaj sport, primjetio sam da je prilično odvojen od SAD-a po pitanju strasti za ovim sportom i zaista je sjajno vidjeti da smo se uspjeli probiti i tamo.”

“U SAD-u raste ljubav prema Formuli 1, a Miami će biti veliko iskustvo za sve nas, za trkaću zajednicu, za sve navijače koji gledaju i koji možda nisu bili tamo dosad.”

“SAD ima puno toga za ponuditi po tom pitanju tako da je to super uzbudljivo.”


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.