x

Zenica

Hana Cogo osvojila prvu državnu medalju za sebe i KK Perfekt!

Karate savez BiH je u tehničkoj organizaciji KK Čelik Zenica održao zvanično WKF državno prvenstvo za djecu u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici, gdje je okupljeno bilo 685 takmičara/774 prijave iz 90 klubova sa prostora cijele BiH.

Karate klub “Perfekt” Zenica su predstavljale 4 najbolje takmičarke kluba i to Bošnjak Merjem u katama, Cogo Hana u katama i borbama, Tatarević Rania u katama i borbama i Kalabić Lamija u karatama i borbama.

"Na sve takmičarke smo izuzetno ponosni i imale su izuzetno dobre nastupe i hrabro se borile. U karatama najbolji plasman je ostvarila Bošnjak Merjem koja je izborila 4.mjesto. Naša takmičarka Cogo Hana se u borbama hrabro i žestoko borila, te uspješno osvojila drugo mjesto i srebrenu medalju. Moramo napomenuti da je ovo njena prva državna medalja, a isto tako i prva državna medalja za klub, te je Uprava kluba odmah odlučila da nagradi našu najuspješniju takmičarku. Pored navedenog uspjeha do sada smo imali dvije bronzane medalje i treća mjesta sa Federalnih prvenstava i to od naše Hane Cogo i našeg takmičara Zlotrg Alija, koji je trenutno povrijeđen i od srca mu želimo brz oporavak" – navode iz zeničkog kluba.

Klub nastavlja sa upornim i redovnim treninzima svaki radni dan u Robnoj kući Bosna na prvom spratu.

.

.

..

.

.

.

Pahuljko / zenit

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.