x

Hana Hadžiavdagić objavila ovu sliku, sestričina Nataše Bekvalac zgrožena: Sljepice i bijednice!

Hana Hadžiavdagić, blogerka i voditeljka mnoge je iznervirala potezom koji je napravila poslije smrti Džordža Flojda.

Flojd je preminuo 25. maja tokom hapšenja, kad mu je policajac Derek Šovin pritisnuo vrat koljenom i uz pomoć još trojice kolega držao ga tako priklještenog na tlu devet minuta. Hana je željela da napravi objavu protiv rasizma, ali je uradila obrnuto, zbog čega ju je prozvala i sestričina Nataše Bekvalac - Zoi.


"U rasističkom društvu nije dovoljno samo reći da nisi rasista. Treba glasno biti protiv rasizma", poručila je Hana Hadživadagić, a njenu fotografiju na kojoj je voditeljka sebi potamnila kožu podijelila je mlada zvijezda Zoi koja joj je poručila: "Sljepice i bijednice".


Hana Hadžiavdagić Tabaković je tamnjenjem kože zapravo izvršila nepoželjan čin koji se u Americi naziva i "Black face (engl. crno lice)".

"Izvinjavam se javno ako sam nekoga uvrijedila nije mi bila namjera. Ko je htio da shvati zašto sam to napravila, shvatio je, ko u svemu dobrom traži nešto loše, to govori o njemu", napisala je Hana kasnije.

.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Plaćam više od 80 $ / h radeći od kuće s dvoje djece u kući. Nikada nisam mislio da ću to moći uraditi Ali sestra moje najbolje prijateljice zarađuje preko 9185 dolara mjesečno radeći to i uvjerila me da pokušam. Potencijal s tim je beskrajan. Evo šta sam radio, ................................ cutt.ly/syvK0vy