x

Minimalan poraz bh. prvaka od BATE Borisova

Handžićev gol za nadu u Bjelorusiji, Sarajevo može žaliti za propuštenim šansama

U prvom susretu trećeg pretkola Evropske lige Sarajevo je u Zenici na stadionu Bilino polje ugostilo BATE Borisov, ali nije uspjelo da obraduje svoje navijače, pošto je poraženo s 2:1.

Sarajevo je imalo velika očekivanja od večerašnjeg duela, ali ipak se bjeloruski prvak pokazao kao prevelik zalogaj za bh. predstavnika, koji i dalje ima šanse, no one zaista nisu velike nakon večerašnjih 90 minuta i može se reći nezasluženog poraza.

Bordo tim je dobro djelovao većim dijelom utakmice, ali.. Kada se činilo da "domaćin" ima terensku incijativu, da bi mogao nešto napraviti večeras, stigao je hladan tuš.

U 19. minuti je Moukam ubacio loptu u šesnaesterac Sarajeva, a Baga je hladnokrvno matirao Kovačevića za 0:1.

Solidna prilika za Sarajevo u 35. minuti. Milanović je lijepo ubacio loptu, koju glavom malo iznad gola šalje Haris Handžić, koji je samo dvije minuta kasnije šutirao pored gola nakon što je loptu ubacio Hebibović.

Milanović je pokušao u 40. minuti, ostalo je 0:1 do poluvremena. Imao je i Hebibović u 44. šansu, ali opet ništa.

U 53. minuti sjajna prilika za Handžića, koji je pogodio vanjski dio mreže na dodavanje Tatara. Deset minuta kasnije Šerbečić glavom puca pored gola na ubačaj Milanovića, a u 67. minuti stopostotna prilika za Hebibovića.

Nakon serije promašaja, u 72. minuti Moukam zabija s bijele tačke za 2:0. Ubrzo nakon toga, došlo je do prekida utakmice zbog pirotehnike koja je zapaljena od strane domaćih navijača.

Kratka pauza kao da je prijala bordo momcima, pa je Haris Handžić postigao gol u 79. minuti za 1:2 i na taj način ostavio bordo tim u igri za play-off.

Moglo je uz malo sreće Sarajevo i do povoljnijeg rezultata. Nakon gola Handžića, Šišić pogađa prečku, imao je još jednu dobru priliku, zatim još jednu, ali i Bjelorusi su imali malo sreće u finišu, pa revanš dočekuju sa povoljnih 2:1, dok će tim Husrefa Musemića morati da bude puno efikasniji ako želi u play-off a nadati se da će imati i više sreće nego noćas. 


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.