x

samo dvije opcije

Hazard na raskrsnici karijere: Odbio ponudu Chelseaja i čeka konkretan potez Real Madrida

Reprezentativac Belgije i nogometaš Chelseaja Eden Hazard neće produžiti ugovor s londonskim klubom i čekat će ponudu Real Madrida, pišu britanski mediji.

Hazard se već godinama pominje kao moguće pojačanje Kraljevskog kluba, ali Real Madrid nikada nije poslao zvaničnu ponudu na adresu Chelseaja. Ipak, situacija je sada drugačija s obzirom na to da Belgijancu ugovor s Plavcima ističe za godinu i po, odnosno na ljeto 2019. godine će ući u posljednju godinu ugovora.

Belgijski ekspert za transfere Kristof Terreur otkrio je da je Hazard do sada odbio dvije ponude Chelseaja za novi ugovor i da to znači da on čeka ponudu Real Madrida.

"Do sada je odbio dvije ponude i poručio je da ne želi produžiti ugovor. On čeka nešto, a to može biti samo jedan klub - Real Madrid. Koliko sam ja upućen, oni su zainteresovani za njega, no nisu napravili nijedan konkretan korak. Trenutno ne postoji nikakav dogovor ni s Hazardom ni s Chelseajem, a u posljednje vrijeme iz Madrida nisu ni zvali na adresu londonskog kluba, kao što je to bio slučaj ljetos", otkrio je Terreur koji je još dodao da je Chelsea tada poručio Realu da Hazard nije na prodaju i da su oni to poštovali.

Također, Terreur je otkrio da će se Real Madrid sigurno opet obratiti Chelseaju i da će im ovaj put biti puno lakše dovesti Hazarda jer je ušao u posljednju godinu ugovora. S druge strane, otkriva da Hazarda zanima transfer samo u Real Madrid.

"Hazard ima dvije opcije, a to je novi ugovor u Chelseaju ili prelazak u Real Madrid. Sretan je u Londonu, sretna je i njegova čitava porodica. PSG ga ne zanima, a lično mislim da će on pokušati izgurati transfer u Madrid. Vrijeme je i da Real Madrid pređe na konkretna djela", ističe Terreur.

Chelsea je prema trenutnoj situaciji odredio cijenu za Hazarda u iznosu od 100 miliona eura, a da li je to previše za igrača koji ulazi u posljednju godinu ugovora, odgovor će dati Florentino Perez i Real Madrid.

Hazard je u Chelsea došao 2012. godine iz francuskog Lillea, a od tada je osvojio dvije titule u Premiershipu, jedan FA cup, Evropsku ligu i engleski Liga kup.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.