x

Helikopter u kom je poginuo Brajant nije imao crnu kutiju: Letjelica prije pada kružila 12 minuta!

Helikopter koji je pao u Kalabasasu u Kaliforniji, a u kom se nalazio košarkaš Kobi Brajant, nije imao crnu kutiju, saopštila je Nacionalna komisija za bezbijednost u saobraćaju (NTSB). Kako dodaju, za tu letjelicu nije bio potreban uređaj za snimanje.

U padu helikoptera do kog je došlo u nedjelju u jutarnjim satima po lokalnom vremenu, poginuo je Brajant, njegova kćerka Điana i još sedam osoba, među kojima i pilot.

NTSB je u ponedjeljak saopštio da je uz pomoć dronova lociralno područje na kom se nalazi olupina, a u istrazi učestvuje i FBI.

U izvještaju se navodi da dispozicija helikoptera Sirkorski S-76 u vrijeme nesreće još nije poznata, a dijelovi helikoptera prostiru se na širini od oko 180 metara.


Članica NTSB Dženifer Homendi nazvala je mjesto gdje je došlo do nesreće "prilično očajnim" i dodala da bi preživljavanje bilo teško. Tačan uzrok nesreće još nije poznat.

Istragom se još utvrđuje da li su vremenski uslovi odigrali ključnu ulogu u nesreći, a NTSB je pozvao javnost da šalje fotografije od tog dana kako bi se vidjelo kavo je stanje napolju tačno bilo.


- Prve informacije pokazuju da je helikopter letio nisko od aerodroma "Džon Vejn" do nedaleko od aerodroma "Brubank" - navela je Homendi.

Kako kaže, helikopter je kružio 12 minuta dok je čekao odobrenje kontrolora, potom se letjelica popela na visinu od 700 metara da bi izbjegli oblake i nedugo zatim počeo da silazi.

Posljednji kontakt sa radarom dogodio se u 9:45 u jutarnjim satima sa lokacije na kojoj se dogodila tragedija.


(Telegraf.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.