x

SAMO 30 PRIMJERAKA

Hennessey predstavio Camaro s kojim proslavlja 30 godina postojanja

Exorcist Camaro ZL1 s kojim su u čuvenoj teksaškoj tuning kompaniji Hennessey proslavili 30 godina postojanja razvija 1.000 "konja“ i bit će ponuđen u samo 30 primjeraka.

Iza naziva Hennessey Exorcist 30th Anniversary Edition krije se Exorcist Camaro ZL1 kojim u poznatoj teksaškoj tuning kompaniji proslavljaju svojih (prvih) 30 godina postojanja u kojima su se bavili poboljšanjima američkih automobila, a sa 30 primjeraka Camara usput će zatvoriti ranije započetu Exorcist priču (100 primjeraka) kojom su potencijalne kupce Dodgeovog modela Challenger Demon natjerali da prije donošenja odluke razmisle još jednom.


Rođendanski Chevy Camaro u izvedbi Hennesseya pokreće temeljito modifikovan 6,2-litarski V8 motor koji uz asistenciju mehaničkog kompresora "pumpa“ 1.000 konjskih snaga i skoro 1.200 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno da istinski američki "muscle car“ iz mjesta do "stotke“ stigne za 2,3 sekunde i razvije 349 km/h. Za prelazak četvrt milje (402 metra) iz stajanja potrebno mu je 9.57 sekundi.


Detalji koji Exorcist 30th Anniversary Edition odvajaju od ostatka Exorcista (istjerivača đavola) su aplikacije na prednjim blatobranima i posebna numeracija svih 30 primjeraka, a u Hennesseyu za jubilarnu priču koja uključuje i automobil zauzvrat traže 135.000 dolara.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.