x

Hiljade građana Srbije na ulicama Beograda protestuje protiv Vučićeve vlasti!

Već tradicionalno subota je u Beogradu rezervisana za masovna okupljanja nezadovoljnih građana koji traže promjene vlasti u Srbiji i odgovornost Aleksandra Vučića i njegovog SNS-a, a tako je i danas.

Hiljade građana već se okupilo ispred Narodne skupštine Srbije, gdje slušaju obraćanja govornika koji kritikuju vlast i traže promjene. Protest organizira Savez za Srbiju koji čine opozicione stranke, a najglasniji demonstranti protiv Vučićeve vlasti su Boško Obradović (Pokret Dveri), Dragan Đilas, Vuk Jeremić i drugi političari.


Iz gotovo svih gradova Srbije krenule su karavane autobusa punih nezadovoljnika trenutnom vlašću. Čačak, Kruševac, Sremska Mitrovica pa i s Kosova samo su neka mjesta odakle dolaze građani.

Među zahtjevima su slobodni rad medija, fer i pošteni izbori, ostavke državnog vrha i otkrivanje počinioca i nalogodavaca ubistva predsjednika inicijative SDP Olivera Ivanovića.


Savez za Srbiju poziva na mirno okupljanje i izražavanje protesta, a danas bi trebali biti pročitani zahtjevi opozicijskih stranaka kao i građana.

Pojavile su se informacije da opozicija sprema upad u Skupštinu, ali su lideri opozicije to negirali.

Vučić je predstavnike opozicije pozvao da se za svoje zahtjeve bore u Parlamentu Srbije.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.