x

skenderija

Hiljade obožavatelja uživale na koncertu Brucea Dickinsona! (Galerija)

Bruce Dickinson zajedno s članovima Zagrebačke filharmonije održao je spektakularan koncert u sarajevskoj dvorani Mirza Delibašić, a u publici su se mogle vidjeti i neke poznate ličnosti.

Počev od izlaska na binu, publika je legendarnog frontmena Iron Maidena dočekala uz ovacije i aplauz, a isti scenarij uslijedio je i poslije svake naredne pjesme.

Dickinsonov nastup nakon 29 godina u glavnom gradu Bosne i Hercegovine dočekan je s oduševljenjem, a u publici su se mogle vidjeti i neke poznate ličnosti poput bh. glumca Feđe Štukana, reditelja Pjera Žalice i bh. triatlonca i alpiniste Tomislava Cvitanušića.

Zajedno s Dickinsonom nastupala su i 74 člana Zagrebačke filharmonije te četiri sjajna muzičara svjetskog kalibra John O'Hara na klavijaturama (Jethro Tull), Tanya O'Callaghan na basu (Whitesnake), Kaitner Z. Doka na gitari (Jon Lord, Ian Paice, Don Airey) i Bernhard Welz na bubnjevima (Jon Lord, Ian Paice, Don Airey).

Izveli su najveće hitove grupe Deep Purple, potom dijelove "Sarabande" (Lordov drugi solo album) i orkestarske premijere hitova iz solo karijere Brucea Dickinsona "Jerusalem" i "Tears Of The Dragon".

Ovaj muzički projekt nosi naziv "Jon Lord’s Concerto For Group And Orchestra". Jednim dijelom je repertoar grupe Deep Purple, a drugim dijelom Jon Lorda, čuvenog osnivača i klavijaturiste ovog kultnog benda.

Osim u Sarajevu u sklopu nadolazeće turneje sastav će nastupiti i 24.marta u Zagrebu u dvorani Dražen Petrović i 25.marta u Cankarjevom domu u Ljubljani.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.