x

KRSTARENJE

Hiljadu “stanovnika” kreće u avanturu života: Kruzerom MV Gemini obići će 135 zemalja

Tokom 67 dana, brod će istraživati Karibe i Srednju Ameriku te ukupno posjetiti 69 odredišta, uključujući Portoriko i ruševine drevnih Maja u Meksiku

Ako ste među onima kojima je životni cilj vidjeti svijet, ovo bi mogao biti perfektan način da to napravite. Kompanija „Life at Sea Cruises“ vodi putnike na prvo svjetsko trogodišnje krstarenje svijetom, prilikom kojeg ćete vidjeti 135 zemalja i svih sedam kontinenata.


Prekrasne plaže

Putovanje prilikom kojeg ćete prijeći više od 200.000 kilometara počinje 1. novembra 2023. iz Istanbula, s tim da se ukrcati možete još u Barceloni i Majamiju. Kruzer imena MV Gemini će posjetiti 375 luka, omogućujući putnicima da provedu više dana u nekima kako bi ih istražili. Putnici će posjetiti Južnu Ameriku i Antarktik (ukupno će tamo provesti 98 dana), a imat će priliku istraživati gradove, ledenjake i ledene formacije.


Tokom 67 dana, brod će istraživati Karibe i Srednju Ameriku te ukupno posjetiti 69 odredišta, uključujući Portoriko i ruševine drevnih Maja u Meksiku i Belizeu. U Sjevernoj Americi i na Havajima putnici će imati čak 98 dana za istraživanje krajolika na Aljasci, prekrasnih plaža, gradova i sličnog…

Planine i prašume

U Sjevernoj Aziji putnici će vidjeti 23 različite destinacije među kojima su Tokio, Seoul, Šangaj… Najduža dionica broji 206 dana i vodi vas u bespuća Južnog Pacifika i Australije, prilikom čega ćete vidjeti Sidnej i Melburn, plaže Fidžija, planine Novog Zelanda i prašume Papue Nove Gvineje.


Naravno, put će sretnike dovesti i do ruševina Angkor Wata, ali i Zanzibara te Madagaskara. Prilikom posjeta Africi, moći će uživati i u organiziranom safariju. Naravno, ne „gine“ vam ni obilazak Evrope gdje ćete istražiti umjetnost, historiju i gastronomiju čak 38 zemalja.

Cijena paketa

Iako je teško zamisliti boravak na brodu od tri godine, vjerujte kako MV Gemini ima sve potrebno. Kapacitet mu broji nešto više od 1.000 stanovnika, a ima prvoklasni restoran, nebrojene aktivnosti, urede, bazene, teretane… Jasno, na raspolaganju je 24 sata dnevno i ljekarska služba, uključena u cijenu putovanja. Paketi počinju od 29,999 dolara godišnje tako da za trogodišnju uživanciju trebate najmanje 90.000 dolara.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.