x

Hirurg Jusuf Šabanović nakon korona-derneka razriješen dužnosti šefa klinike na KCUS-u!

Hirurg Jusuf Šabanović koji je sinoć organizirao zabavu povodom svog rođendana u jednom sarajevskom restoranu i tako prekršio sve naredbe i preporuke u cilju suzbijanja koronavirusa jutros je razriješen dužnosti šefa Klinike za opću i abdominalnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdila direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović.

Kako je Klix.ba sinoć i najavio, izvjesna je bila suspenzija i disciplinska prijava protiv ovog ljekara zbog kršenja propisa i dovođenja u opasnost kolega i pacijenata s obzirom na rizik zaraze koronavirusom.

"Prim. dr. Jusuf Šabanović razriješen je dužnosti šefa Opće i abdominalne hirurgije KCUS-a. Zbog nepoštivanja općih propisanih mjera i opasnosti za uposlenike KCUS-a i bolesnike, upućen je u samoizolaciju i na postupak epidemiologa KS. Pravila su ista za sve i svi ih moraju poštovati, bez izuzetka i bez obzira na titule i status u društvu. KCUS principijelno postupa i smatra da je ponašanje kolege nedopustivo rizično. Ne želimo da bilo ko neodgovornim ponašanjem ugrozi dosadašnje izvanredne rezultate u borbi protiv COVID-19 koje smo postigli", navode iz KCUS-a.


Ista mjera - smjena je poduzeta ranije i u slučaju šefice Klinike za gastroenterohepatologiju, kao i šefice odjela iste klinike.

"Nisu se odgovorno ponijele, nisu nosile propisanu zaštitnu opremu. Nisu provodile mjere kontrole i samokontrole te su ugrozile bolesnike i uposlenike navedene klinike. Kao što je poznato, klinika je bila blokirana više sedmica, a trenutno je u punoj funkciji", poručuju iz KCUS-a.


Postupak ovog uglednog sarajevskog ljekara osudila je i Ljekarska komora Kantona Sarajevo.

"Oštro osuđuje neodgovorno i neprofesionalno ponašanje doktora Jusufa Šabanovića, kojim je potencijalno ugrozio epidemiološku situaciju, odnosno

zdravlje svojih pacijenata i kolega", navedeno je u reakciji.

Radi se o jednom od uglednih i izuzetno kvalitetnih hirurga.


Izvor: Klix

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Plaćam više od 80 $ / h radeći od kuće s dvoje djece u kući. Nikada nisam mislio da ću to moći uraditi Ali sestra moje najbolje prijateljice zarađuje preko 9185 dolara mjesečno radeći to i uvjerila me da pokušam. Potencijal s tim je beskrajan. Evo šta sam radio, ................................cutt.ly/KyhBlpP