x

Mladi Slovenac oduševio Amerikance

Historijska noć: Partija Luke Dončića nije s ovog svijeta!

Košarkaši Dallas Mavericksa pobijedili su sinoć u gostima Detroit Pistonse sa 122:111, a jednu od najboljih partija karijere odigrao je mladi Slovenac Luka Dončić.

Dallas je iz četvrtine u četvrtinu povećavao svoju prednost i u posljednju dionicu ušao s 10 koševa viška što mu je dalo mogućnost da opuštenije odigra posljednjih 12 minuta i na kraju upiše sigurnu pobjedu.

Ponovo je nestvaran bio Dončić koji je ostvario nevjerovatan učinak. Mladi Slovenac je ubacio 41 poen, dodao 12 skokova i upisao 11 asistencija. U Dallasu je još raspoložen bio i Curry sa 30 poena. Kod domaće ekipe najbolji je bio Drummond sa 23 poena i 15 skokova.

Inače, Dončić je sinoćnjom partijom oborio nekoliko rekorda. Obzirom da je meč igran u Mexico Cityju, Dončić je postao prvi košarkaš iz NBA lige koji je ostvario triple-double učinak na utakmici van SAD-a i Kanade. Ovo je Dončiću bio sedmi triple-double u gostima ove sezone čime je postao rekorder za igrače koji još nisu navršili 22 godine. Time je pretekao LeBrona Jamesa i Michaela Jordana koji su prije navršene 22 godine imali po šest triple-double učinaka na strani. Dončić je ovo ostvario samo s 20 godina.

Osim ovog meča sinoć su na NBA parketima odigrana još tri susreta. Philadelphia je pobijedila u gostima Boston Celticse sa 115:109, a najbolji je naravno bio Embiid sa 38 poena i 13 skokova. Cleveland je pobijedio u gostima San Antonio nakon produžetka s 117:109 uz 30 poena Kevina Lova i 17 skokova.

U posljednjem meču večeri Denver je bio bolji od Portlanda sa 114:99. Najbolji je u Denveru bio Jokić sa 20 poena i 11 skokova, dok je kod Portlanda Whiteside ubacio 33 poena uz 11 skokova. Dobar kod gostiju bio je i Carmelo Anthony sa 20 poena i devet skokova.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.