x

Prva pobjeda na Evropskom prvenstvu

Historijska pobjeda bh. odbojkašica!

Odbojkašice Bosne i Hercegovine danas su odigrale drugu utakmicu na Evropskom prvenstvu u Beogradu, te su ostvarile historijsku pobjedu.

Naše odbojkašice su u prvom kolu poražene od Srbije, koja je ujedno glavni favorit za osvajanje zlatne medalje, ali u drugom kolu dobile su Azerbejdžan u tri seta i tako ostvarile historijsku pobjedu na smotri najboljih selekcija na Starom kontinentu.

Edina Begić se vratila u sastav i njen povratak također je doprinio sjajnoj partiji i velikoj pobjedi.


Prvi set ubjedljivo je pripao bh. odbojkašicama (25:14), dok je drugi set bio daleko uzbudljiviji i neizvjesniji, ali je srećom i on otišao na našu stranu (25:23).

Na početku trećeg seta bh. odbojkašice su povele s 2:0. Nekoliko preokreta, Azerbejdžanke su bile dosta uporne i nisu odustajale, ali onda serija naših djevojaka koje su povele 14:10 i primakle se pobjedi.


Do kraja ne dozvoljavaju Azerbejdžankama povratak u set, pa isti dobijaju sa 25:17 i ostvaruju najveću pobjedu u historiji.

Bošković je imala 16 poena, Selimović 13 i one su najefikasnije bile u pobjedi BiH, no i sve druge djevojke dale su veliki doprinos.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.