x

Hit frizura iz 90-ih ponovo je “in” i nije joj odoljela ni J. Lo

Krajem devedesetih godina prošlog vijeka pop senzacija “Spice Girls” doslovno je pokorila svijet. Bez obzira na to šta mislili o njihovim pjevačkim sposobnostima, njihova kratkotrajna zajednička karijera obilježila je kako muzičku, ali svakako i modnu i beauty scenu. Sve su djevojke barem na jedan dan poželjele da budu (ili izgledaju) kao Sporty, Ginger, Baby ili Posh Spice.

Ne čudi zato što su se učestalo kopirale modne kombinacije i frizure koje su nosile. U to je vrijeme Geri Halliwell, poznatija kao Ginger Spice, imala kratku crvenu kosu koja je u prednjem dijelu bila prošarana svijetlim debelim pramenovima. Nije dugo trebalo da ovaj trend prihvati mnogo žena pa je tako nastala jedna od najkarakterističnijih frizura 90-ih.

Frizura koju je teško zaboraviti!

Početak novog milenijuma nije napustio ovaj trend, štaviše odveo ga je na sasvim novi nivo. Tako smo na crvenim tepisima imali priliku da vidimo najveće zvijezde kako nose tzv. debele pramenove. Riječ je o svijetlim pramenovima koji su se izvodili na tamnoj podlozi, odnosno smeđoj ili crnoj ili tamnocrvenoj kosi te tvorili snažan vizuelni kontrast. Devedesete su imale “The Rachel”, a rane 2000-te “Kelly Clarkson”, što je bio uvriježen naziv za ovaj tip frizure budući da ga je proslavila upravo mlada pjevačica.

Kako to već ide s trendovima, velik broj nas je i ovaj svesrdno prihvatio, a isto tako priznajemo da nam pogled na fotografije iz tog perioda nije uvijek izazvao smiješak na licu. Mnogi su se ponadali kako se ova frizura neće tako skoro vratiti u opticaj, ali izgleda kako su se prevarili.

Povratak kojem su kumovale društvene mreže

A sve su ponovno zahuktale Kylie Jenner i Jennifer Lopez kada su na društvene mreže postavile fotografije svojih novih frizura koje su uveliko bile inspirisane navedenim trendovima. Dok je mlada preduzetnica i influenserka odlučila posvijetliti samo prednje pramenove, pjevačica se rado zaigrala te joj je njen frizer Chris Appleton cijelu dužinu kose prošarao debljim svijetlim pramenovima.

Društvene mreže su brzo prigrlile ovaj povratak

Oživljavanju ovog trenda ubrzo se pridružila i njena kolegica pjevačica Dua Lipa, kao i niz žena čije su fotografije s ovom frizurom preplavile društvene mreže.Samu po sebi ovu frizuru je zaista jednostavno napraviti, ali ako se i vi odlučite za nju možda je bolje da bojenje kose i iscrtavanje svijetlih pramenova ipak prepustite stručnjacima.

Osim pri raspuštenoj kosi, ova će frizura posebno doći do izražaja ako ostaviš prednja dva pramena da slobodo padaju dok ćete ostatak kose podići u visok rep ili punđu.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.