x

Hit-mjesto za kupanje: Plaža na Jadranu koju vole na Balkanu

Šljunčano-pješčana plaža Sveti Stefan podijeljena je mostom koji vodi do otoka na dva dijela.

1. Sveti Stefan je velika atrakcija Budvanske rivijere i po mnogima najljepša plaža Crne Gore. Dio je istoimenog bivšeg ribarskog sela koji je prije pola stoljeća pretvoren u poluotok-hotel.

2. Ime je dobila prema svetom Stjepanu Prvomučeniku kojemu je izgrađena i posvećena najveća crkva na otoku. Na Svetom Stefanu nalaze se čak tri crkve. Prva građevina – utvrda – izgrađena je davne 1442. godine kao sklonište od najezde Turaka.

3. Sveti Stefan je nekoć bio otok, no danas je s kopnom povezan uskom prevlakom.

4. Prostire se na oko 0,3 četvorna kilometra u Jadranskom moru, a obuhvaća i 50 kamenih kuća koje su preuređene u vile te su dio najluksuznijeg crnogorskog ljetovališta Aman Resorts Sveti Stefan.

5. Šljunčano-pješčana plaža Sveti Stefan podijeljena je mostom što vodi do otoka na dva dijela. S lijeve strane je takozvana gradska plaža duga oko 350 metara na kojoj možete boraviti besplatno. S desne strane je plaža duga oko 180 metara koja pripada Aman Resortsu Sveti Stefan te gdje se smiju sunčati i kupati samo njihovi gosti.

6. S obzirom da Aman Resorts Sveti Stefan obuhvaća tek 50 soba i apartmana na otoku te osam na kopnu u sklopu Vile Miločer, a noćenje stoji oko 800 eura na noć jasno je kako su na hotelskoj plaži gužve manje, a slobodnog prostora je više čak i usred ljeta.

7. Pokraj plaže nalazi se šetalište s palmama, oleandrima i maslinovim stablima.


(Punkufer.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.