x

Hit modna boja ovog proljeća je zelena

Jedna od boja u kojoj ćete definitivno uživati ovog proljeća je zelena. Hit boja uz koju zasigurno nećete proći neprimjećeno. Zelena je oduvijek bila boja koja podiže svaki stajling na poseban način.

Naravno, nosiva je tokom cijele godine, ali baš dolaskom prvih proljetnih dana i buđenjem prirode, savršeno se uklapa u modne kombinacije.


Prema navodima psihologa, to je boja koja označava ravnotežu i harmoniju, zelena boja je simbol nade, mira i obnove. Kad je riječ o nijansama, nosiće se baš sve, od žarkih i vibrantnih, pa sve do onih nježnih i pastelno zelenih nijansi zelene.


Koju god odabrali, teško da ćete pogriješiti, a modni brendovi već su sad izbacili komade koji će obilježiti ovo proljeće, pa možete početi birati po onome što najviše volite nositi.


Odjevni predmeti u zelenoj boji odlično će se stopiti uz farmerke ili crne pantalone, a haljina u bilo kojoj nijansi pravi je odabir za mnoge prilike.


Nakon toliko neutralnih sezona, uzbudljivo je vidjeti jarke boje poput ove proljetne zelene koje se pojavljuju u maloprodaji. Dok je Kelly zelena bila najpopularnija, sada je to smaragdna i jabučna.


Pantone paleta boja za proljeće/ljeto 2023. New York Fashion Week ima nove nijanse: Classic Green, Lovebird koja je jarko žuto-zelena, skoro fluorescentna, koju ćete također vidjeti dosta ove godine.


Izvor: radiosarajevo.ba



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.