x

Hoće li Kovačević uskoro zaigrati za reprezentaciju? Njegovi uspjesi slute na to...

Adnan Kovačević, nekadašnji fudbaler FK Sarajevo, trenutno igra za ekipu Korona Kielce u Poljskoj, te važi za najboljeg defanzivnog igrača lige. Ako je suditi po njegovim uspjesima, ovaj mladi sportista nikad nije bio u boljoj formi.

Onaj uspjeh o kojem se ovih dana najviše priča je njegov pogodak prije dva dana, kad je Korona upisala pobjedu protiv Arka Gdynije rezultatom 2:1. Presudni pogodak postigao je upravo bh. fudbaler Adnan Kovačević. Osim što se upisao u strijelce, Kovačević je proglašen igračem ove utakmice.


Ove sezone bh. internacionalac Kovačević je nastupio na 19 utakmica za Koronu, te je postigao dva pogotka uz isto toliko asistencija. Mnogi sportski stručnjaci iskazuju svoje čuđenje što Kovačević nije dio reprezentacije, a definitivno, kažu, zaslužuje da zaigra za boje svoje domovine. Hoće li postati reprezentativac BiH, sve se više o tome špekuliše. A hoće li biti nešto od toga u skorije vrijeme, ostaje da se vidi...

Podsjetimo, Kovačević je iz Sarajeva kao slobodan igrač, sredinom 2017. godine pojačao Koronu, gdje je potpisao ugovor do 2019. godine sa opcijom produženja na još jednu godinu.

Nekadašnji mladi reprezentativac je pored Korone i Sarajeva nastupao i za NK Travnik.

Ne treba zanemariti ni humanost ovog mladog sportiste. Naime, nekadašnji defanzivac Sarajeva prije nešto više od mjesec dana, svom nekadašnjem klubu donirao je trenerke za prvi tim, te tako izazvao oduševljenje u redovima ovog kluba što su oni i napisali na zvaničnoj Facebook stranici.

Adnan Kovačević, bivši igrač Sarajevo, pokazao je veliki talenat, te kao mlad se našao u redovima ekipe FK Sarajevo. Trenutno igra za ekipu Korona Kielce u Poljskoj, te važi za najboljeg defanzivnog igrača lige. Osim što je odličan igrač, Adnan je također i veliki čovjek. Kova, kako od milja zovu naši Turbečani, svojim gestom, tačnije donacijom trenerki za prvi tim, to je i dokazao. Ponosni smo što je Kova ponikao baš u našim redovima, napisali su tada.

.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.