x

virtuelni svijet

Hoće li ovako izgledati nova Opel Corsa OPC?

Sve je moguće u virtuelnom svijetu iz kojeg su stigle dvije fotografije koje pokazuju kako bi eventualno mogla izgledati nova Corsa u svom najsnažnijem izdanju.

Opel je prošle sedmice premijerno predstavio šestu generaciju svog popularnog modela Corsa u kombinaciji s električnim pogonom (136 KS) i kapacitetom baterija koji je prema WLTP normama dovoljan za prelazak 330 kilometara.

Električnoj verziji nove Corse uskoro će se priključiti i verzije koje će pokretati poznati motori s unutrašnjim sagorijevanjem koji dolaze s polica PSA grupacije, a pored toga očekuje se da će Opel uskoro ponuditi i sportsku izvedenicu Corse iza koje stoji njihov odjel OPC (Opel Performance Center).

Renderi pokazuju kako bi mogla izgledati nova najsnažnija Corsa čije je prethodno OPC izdanje pokretao 1,6-litarski četverocilindarski turbobenzinski motor sa 207 konjskih snaga, a uz činjenicu da je nova Corsa znatno lakša od prethodne generacije, OPC verzija bi (uz adekvatan turbobenzinski motor, ovjes i kočnice) mogla biti poželjan sportski automobil B segmenta.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.