x

Hoće li Rimac predstaviti SUV model?

Matija Renić, razvojni inženjer u kompaniji Mate Rimca koji je imao čast zbog nauke slupati 11 Nevera, ali i prvi koji se provozao Pelješkim mostom, ovih je dana boravio na Autosedmici u Montereyu gdje je između ostalog dao nekoliko zanimljivih izjava.

Tako smo prvo mogli saznati kako Rimac promišlja o daleko boljim ubrzanjima i kako je 1.85 sekundi kod Nevere (za ubrzanje do 96 km/h) rezultat kompromisa. Sada je pak otkrio i kako Rimac stoji kad su SUV-ovi u pitanju.

Na pitanje magazina The Drive da odgovori bi li Rimac mogao proizvesti izuzetno profitabilni SUV model, Renić je odmahnuo glavom i rekao: "Nikada. To je ono što Mate (Rimac) kaže.“


Pomalo neočekivano jer su SUV maniji do danas podlegli gotovo svi ekskluzivni proizvođači, od Aston Martina, preko Lamborghinija do Ferrarija čiji se Purosangue očekuje. Ovako čvrsta odluka objašnjenje ima u idućem pitanju.

Naime, novinar je Renića pitao hoće li Rimac proizvesti jeftiniji model u cjenovnom rangu od 200.000 do 300.000 eura koji bi mogao protiv Ferrarija F8, a Renić je odgovorio: "Želimo ostati na strani visokih performansi. Vrhunske performanse, ekskluzivnost i male serije.“


Kad se sve rezimira, Rimac sasvim sigurno neće ići ispod Nevere po pitanju cijene i performansi, što u prevodu znači dva miliona evra kao donju granicu.


(Index.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.