x

Hod mnogo govori o ženi, saznajte šta kaže o vama

Nije, naravno, prvi put da se psiholozi i ljekari bave ljudskim hodom. Posebno im je interesantan hod žene i to prije svega jer žene, za razliku od muškaraca, imaju adut u bokovima. The Journal of Sexual Medicine je nedavno objavio novu studiju u kojoj su, sa muške tačke gledišta, definisali šest stilova hoda žena. Ideja je da se muškarcima pomogne u upoznavanju žene prije nego što ona bilo šta kaže. Za primjer su uzimali poznate zvijezde i njihov korak i držanje.

Balerina je žena koju ćete lako primijetiti na ulici. Njeno je držanje pravo, brada paralelna sa zemljom, svaki korak je iste dužine. Djeluje kao da je svoj hod dugo vježbala ne bi li usaglasila svaki dio tijela. Istraživači su naveli da je ovakav hod izraz ’podsvijesti’ i da je ovakva žena izuzetno sigurna u sebe i da je prije svega sretna.

Vrckanje, meškoljenje i migoljenje u hodu nešto je što sigurno ženski hod razlikuje od muškog. Zbog ovakvog hoda ’žena ’ je ’žena’. Budite sigurni da je žena koja vrcka i migolji se dok ulicom pruža korak neumorno ženstvena i to je nikada neće proći. Ona korakom kaže ’Hej, momci, znam ja šta VAMA treba’. Stručnjaci su samo primijetili da ovakav hod može da zavara jer kada se žena udvara i želi da bude primijećena, ona nesvjesno upravo koristi ovakve ’vrckave’ tehnike. Svejedno – trudila se da bude ženstvena ili ne dok hoda, svi muškarci su se složili da je pravo uživanje ovakvu ženu posmatrati. I, zbog dvosmislenosti ovakvog držanja ne treba na prvu loptu prihvatiti da je u pitanju vlasnica bezvremene ženstvenosti.

Razmetanje i šepurenje su opisi hoda žene koja nema namjeru da zavodi (kao gore pomenuta ’vrckava’). I ona hoda tako što vrcka i meškolji se, ali sa bitnom razlikom – ona time kaže ’Znam šta JA hoću’. Ramena i torzo su opušteni, ruke rade ’šta god’ i ovakav hod se može definisati kao veoma privlačan. Nešto kao izraz samopouzdanja, ali sasvim opušteno, bez forsiranja. Kada muškarci registruju ovakvu ženu, oni uglavnom konstatuju da je atraktivna i zna šta hoće, a to što hoće spremna je i da im kaže.

’Vojna vježba je u toku’ kaže žena koju ćete vidjeti kako đonovima snažno sabija asfalt dok hoda, nema dilemu kuda je krenula i kada tamo stigne, sve će dovesti u red. Često u rukama ima mobilni telefon kojeg drži kao da je mali pištolj. Njoj treba neko ko će joj uljepšati dan pošto obaveza ima i više nego što treba. Zato, ako ste spremni na tako nešto…

Dok šeta malo krivuda, smješka se i čini se da je odsutna. Lutaju joj misli i često mašta. Njeno lice i tijelo se ponašaju kao da je upravo čula najljepšu vijest. Muški analitičari kažu da je ovakva žena ’zauzeta’ i rekla bi vam: „Privlači me neko. Ali, to nisi ti…“.

Hod sa piste muškarci ne vole. Ne vjeruju mu. Žena koja hoda kao da je na pisti rijetko se viđa u svakodnevnom životu, a i ako se vidi, u pitanju je ’lažna lična karta’. Ona nosi odjeću, ne nosi sebe. Muškarci iz istraživanja kažu da ih to ne privlači, nije im seksi i nekako je nehumano i ukočeno.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.