x

Poznat posljednji učesnik

Holandija u 91. minuti stigla do boda u Njemačkoj i izborila plasman na završni turnir Lige nacija

Nogometaši Holandije osvojili su bod na gostovanju u Njemačkoj (2:2) u posljednjem kolu grupe A1 te su izborili nastup na završnom turniru Lige nacija.

Njemačka, koja je već ispala u Ligu B, je u Gelsenkirchenu dočekala Holandiju. Gostima je trebao jedan bod za osiguravanje prvog mjesta i plasman na završni turnir, dok je Nijemcima pobjeda trebala kako bi bili sigurno u prvom šeširu na žrijebanju kvalifikacionih grupa za Euro 2020. godine.






Elf je odigrao na svom nivou prvo poluvrijeme i već nakon 20 minuta susreta je vodio 2:0 pogocima Time Wernera (9.) i Leroya Sanea (20.). Holandija je u finišu meča stigla ipak do toliko željenog boda. Prvi pogodak gosti su postigli pet minuta prije kraja kada je prelijep pogodak postigao Qiuncy Promes, a u 90+1. minuti Virgil Van Dijk je iz voleja matirao Manela Neuera za konačnih 2:2.


Holandija je tako postala posljednji učesnik završnog turnira Lige nacija u Portugalu na kojem će uz domaćina učestvovati i Engleska i Švicarska. Žrijeb će biti obavljen 3. decembra u Dublinu.


Ovim rezultatom Holanđani su obradovali i Hrvate koji su i definitivno osigurali žrijebanje za kvalifikacioni ciklus za Euro iz prvog šešira 2. decembra, dok će Njemačka morati sačekati sutrašnji duel između Portugala i Poljske kako bi saznala da li će na žrijebu za Euro biti u prvom ili drugom šeširu.


Ukoliko Poljaci osvoje barem bod, oni će biti žrijebani iz prvog šešira.

Danas su odigrani i susreti u ostalim ligama nakon kojih je poznato još nekoliko promjena. Norveška je ostvarila plasman u Ligu B, Makedonija napredovala u Ligu C, dok u Ligu D ispadaju Kipar i Slovenija.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.