x

Honda Civic Type R će imati 330 "konja"

​Prema japanskoj brošuri za novu Hondu Civic Type R, hot heč će imati fabričkih 330 konjskih snaga, prenosi Motor1.

Japanski dokument je podijeljen na forumima vezanim za Civic jedanaeste generacije. U njemu se navodi da novi Type R proizvodi, pored gore navedene snage i 419 Nm obrtnog momenta iz svog dvolitarskog četvorocilindričnog motora sa turbo punjenjem.

To je povećanje od 10 "konjića" u odnosu na 320 "grla" kod prethodnog modela Type R u specifikacijama za tržište Japana, iako je model na američkom tržištu bio izduvan na 310 konjskih snaga.

Vjerovatno će američka verzija nove iteracije također imati manjak slične veličine u odnosu na japansku verziju.


Što se tiče mase, u brošuri se navodi da novi model ima 1.430 kilograma. Postoji blago povećanje mase u odnosu na prethodnu generaciju. Navedene specifikacije sugerišu da je novi Type R duži, niži i širi, baš kao što je Honda obećala.

Zanimljivo je da dokument pokazuje da novi Type R ima niži glavni prenosni odnos od prethodnog modela; iznosi 3,842 u poređenju sa 4,111.

Sa sličnim prenosnim odnosima kao u prethodnom modelu, ovo bi novom modelu trebalo da pruži još željnije ubrzanje od svog prethodnika.

Kada je riječ o bitnim podacima kao što su težina i snaga, vrijedi napomenuti da se za američki model očekuju neke manje promjene.


Obično ovo uključuje nešto nižu snagu, koja se često navodi zbog razlika u gorivu. Tačne težine su također često različite, u zavisnosti od tačnih ponuđenih nivoa opreme.

U osnovi, međutim, poređenja radi, izgleda da novi Type R ima više snage, uz manji dobitak u težini.

Izgleda da je to oštriji, čistiji i fokusiraniji hot heč, sa više snage od bilo kog "tipa" R koji je ranije bio. To može biti samo dobra stvar.


(AutoRepublika)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.