x

POTREBE GENERACIJE Z

Honda ZR-V krajem godine u Evropi

Hondin novi krosover ZR-V je u Japanu predstavljen prošle godine


Hondin novi krosover ZR-V je u Japanu predstavljen prošle godine, dok se njegov dolazak u Evropu očekuje krajem ove godine.

ZR-V je dizajniran s fokusom na privlačenje mlađih kupaca, te kao takav dolazi sa „sportskim i ekspresivnim“ dizajnerskim elementima, poboljšanom dinamikom, praktičnošću i agilnošću.

Slovo Z u nazivu potječe od Hondine želje da zadovolji „potrebe mobilnosti generacije Z i razbijanje paradigmi u potrazi za novim iskustvom“.

Ovaj model se u Japanu nudi s benzinskim i hibridnim pogonom; prvi je 1,5 litarski četverocilindrični turbo benzinac, a drugi kombinuje 2,0 litarski benzinac s dva električna motora (sa 181 KS i 314 Nm obrtnog momenta).

Obje vrste ovog modela su uparene sa CVT mjenjačima koji isporučuju snagu preko prednjih ili sva četiri točka, zavisno od specifikacije.


Honda napominje da je krosover sportski i ličan, kao i da je prave veličine s prostorom i korisnošću za avanturistički bijeg za vikend.


U unutrašnjosti je Hondin digitalni displej veličine 10,2 inča, zajedno s ekranom osjetljivim na dodir. Također, navode kako je obezbijeđen veliki prostor za skladištenje prilagođen korisniku te da će centralna konzola razdvajati prednja sjedišta, da bi stvorila lične prostore, kako za vozača, tako i za suvozača.


S obzirom na to da će ZR-V po veličini biti izmešu modela HR-V i CR-V, u Velikoj Britaniji se očekuje cijena od približno 30.000 funti.

Izvor: avaz,ba



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.