x

Honda ZR-V novi japanski SUV za Evropu

Honda je proširila svoj evropski SUV asortiman modelom ZR-V, popunjavajući tako prazninu između modela HR-V i većeg CR-V.

Model, koji je već bio u prodaji u Japanu, Australiji i Kini, u stvari je blizanac sjevernoameričkoj Hondi HR-V. Međutim, evropski kupci ga mogu dobiti samo sa e:HEV hibridnim pogonom.

Spolja, ZR-V za Evropu veoma je sličan američkoj Hondi HR-V, sa malim razlikama na branicima i farovima. Uprkos svojoj elektrifikovanoj prirodi, ZR-V dolazi sa dvostrukim izduvnim cijevima u zadnjem braniku.

Unutrašnjost donosi poznati stil aktuelnog Hondinog asortimana.

Centralno postavljeni ekran multimedijalnog sistema (osetljiv na dodir) dijagonale je 9 inča i kombinovan je sa manjim digitalnim ekranom na instrument tabli, a vozaču i putnicima je na raspolaganju više priključaka za punjenje mobilnih uređaja.

Osnovna zapremina prtljažnika nije navedena, ali je saopšteno da prtljažni prostor može narasti do 1.291 l sa preklopljenom zadnjom klupom. Zanimljivo je da je to nešto manje od maksimalnog kapaciteta koji je dostupan u, inače manjem modelu HR-V u EU specifikaciji (1.305 litara).

Honda ZR-V deli mehaničku osnovu sa Civicom, pa je hibridni pogon poznat od prije. Sistem kombinuje 2.0-litarski četvorocilindarski benzinski motor sa dva elektromotora.

U modelu Civic e:HEV, kombinovana izlazna snaga je 184 KS (135 kW) a maksimalni obrtni moment 315 Nm pa treba očekivati slične specifikacije i u Hondi ZR-V.

U Hondi tvrde da je dinamika vožnje modela ZR-V slična onoj kod sportskih hečbekova, zahvaljujući povratnoj informaciji upravljača i zadnjem multilink ogibljenu.

Honda ZR-V će biti dostupna u Evropi od jeseni 2023. Cijene će biti objavljene kasnije, mada je moguće da će biti skuplji i od manjeg HR-V i od mehanički srodnog hečbeka Civic, prenosi b92.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.